TÜRKİYE - Genelkurmay Başkanlığı'na Orgeneral Metin Gürak atandı

03-08-2023
Etiketler Türkiye TSK Genel Kurmay Başkanlığı
A+ A-

Haber Merkezi – TSK’nın yeni komuta kademesi belli oldu. Türkiye Genelkurmay Başkanlığına 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak atandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de gerçekleşen Yüksek Askeri Şûra (YAŞ), toplantısı sona erdi. Toplantıda, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) yeni komuta kademesi belirlendi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, 30 Ağustos 2023 tarihinden geçerli olmak üzere 32 general ve amiral bir üst rütbeye, 63 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi. 24 general ve amiralin görev süreleri bir yıl, 365 albayın görev süreleri ise 2 yıl uzatıldı. 2 general yaş haddi nedeniyle 1 Eylül 2023'ten, 41 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2023'ten geçerli olarak emekliye sevk edildi.

Buna göre, Yaşar Güler’in Milli Savunma Bakanı olmasıyla boşalan Genelkurmay Başkanlığı'na, Orgeneral Metin Gürak getirildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığına Genelkurmay 2'nci Başkanı Orgeneral Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanlığına Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Kadıoğlu atandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli