Kürt iş insanı evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralandı

03-07-2024
Şevket Herki
Etiketler Kürt iş insanı Ankara Silahlı Saldırı Nihat Karaaslan
A+ A-

Ankara (Rûdaw) - Bingöllü iş insanı ve bölgenin kanaat önderlerinden Nihat Karaaslan ve akrabası olduğu öğrenilen Cengiz A, Ankara’daki evinin önünde silahlı saldırıya uğradı. Saldırı sonucu ağır yaralanan Nihat Karaaslan Gazi Hastanesi’ne kaldırıldı. Rûdaw’ın edindiği bilgilere göre Karaaslan’ın hayati tehlikesi devam ediyor. Saldırıda ayrıca olay yerine yakın bir market sahibi de yaralandı.

Edinilen bilgilere göre saldırı 2 Temmuz günü saat 19:30 sıralarında Nihat Karaaslan’ın Ankara Çankaya Alexsander Dubçek Caddesi’ndeki evinin önünde gerçekleşti. Karaaslan ve Cengiz A., Karaaslan’ın evine   gitmek istedikleri sırada kimliği belirsiz kişi veya kişilerin silahlı saldırısına uğradı.

Bakkal da yaralandı

Silahlı saldırı esnasında mahallede bulunan bir bakkal sahibine de kurşun isabet ettiği ve bakkalın hayati tehlikesinin olmadığı edinilen bilgiler arasında yer aldı.

Öte yandan Nihat Karaarslan’a silahlı saldırıda bulunan saldırganın kimliği tespit edildi. Uzun bir süre Karaaslan’ın evinin önünde kendisini beklerken güvenlik kameralarında görülen bir kişinin silahlı saldırının ardından olay yerinden koşarak uzaklaştığı tespit edildi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Saldırıda ağır yaralanan Nihat Karaaslan  Ankara Gazi Hastanesi’ne kaldırıldı. Olay ile ilgili soruşturma devam ederken, gözaltına alınan kişi ve saldırının sebebine ilişkin resmi kaynaklardan bir açıklama yapılmadı. Saldırı sonrası bazı sosyal medya hesaplarından Nihat Karaaslan’ın yakın bir geçmişte mafya lideri Sedat Peker’e ağır sözler sarf ettiği tweetleri paylaşıldı. Evinin önünde vurulan Nihat Karaarslan sosyal medya sık sık Sedat Peker aleyhinde paylaşımlar yapmasıyla dikkat çekiyordu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli