“Tosuncuk” lakaplı Mehmet Aydın bu akşam Türkiye'de olacak

Haber Merkezi - Türkiye’de binlerce kişiyi dolandırdıktan sonra yurt dışına kaçan ardından da Brezilya'da Sao Paulo Başkonsolosluğu'na teslim olan “Tosuncuk” lakaplı Mehmet Aydın’ın bu akşam Türkiye'ye getirileceği açıklandı.

Edinilen bilgiye göre Brezilya makamlarının Çiftlik Bank'ın kurucusu Aydın'ı Türkiye'ye iade etme kararı almasının ardından 3 polisten oluşan özel ekip Brezilya'ya gitti.

Bugün uçağa bindirilmesi ve akşam saatlerinde İstanbul'da olması beklenen Mehmet Aydın'ın hafta sonu hakim karşısına çıkması bekleniyor. 

Basın toplantısı düzenleyen İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, "Tosuncuk olarak bilinen Mehmet Aydın bu sabah 09.50'de alındı. Bu akşam Mehmet Aydın'ı getirecek olan uçak 22.30'da Türkiye'de olacak" dedi.

Ne olmuştu?

Çiftlik Bank ilk kurulduğunda oyun platformu olarak hizmet verdi daha sonra yüz binlerce kullanıcısı olan yatırım haline dönüştü.

Kullanıcılar, yatırdıkları paralar ile çeşitli hayvanlar satın aldı. Yatırdıklarının daha fazlasını alma umuduyla para yatıran 77 bin 843 kişi, yatırdığı parayı bile geri alamayınca dolandırıldığını anladı.

Sermaye Piyasası Kurulu'nun raporuna göre, 77 bin 843 kişiden 511 milyon TL toplandı. 62 bin 877 kişiye 393,3 milyon TL ödeme yapıldı.

Kalan para ise Kuzey Kıbrıs’a ve Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın ile eşinin hesabına aktarıldı.