Arınç: Hayırlı bir rüya değil!

Haber Merkezi – Türkiye Başbakan Yardımcısı Arınç, seçmenlere atfen, hükümet kurulamaması durumunda, “Hadi bakalım yarın AK Parti Hükümeti de olmazsa bir rüyadan uyanacaksın belki ama çok da hayırlı bir rüya olmamış olacak” dedi.

 

Bülent Arınç, AK Parti Mardin İl Başkanlığı'nca bir düğün salonunda düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin ülke yararına hükümet kurmak istediğini söyledi.

 

Başbakan Yardımcısı, şöyle devam etti:

 

"Sadece bunlar yıkılsın, memleket  ne olursa olsun diye düşünenler, bence bu akşamdan itibaren 'yine bir AK Parti hükümeti olmazsa bu ülkenin hali ne olur' diye zahmet edip düşünüversinler. Bu üç partinin hali sigarasını yakmak için komşusunun evine benzin döken adama benziyor. Türkiye'nin sahibi biziz, hepimiziz. Milletçe, inşallah kaldığımız yerden daha güçlü bir şekilde yola devam edeceğiz."

 

Haftaya hükümet kurma çalışmalarının başlayacağını dile getiren Arınç, şöyle devam etti:

 

"Laf olsun diye hükümet kurmuyoruz, iş olsun diye hükümet kurmaya çalışacağız. Her birisiyle görüşeceğiz, bakanlık, koltuk pazarlığı yapmayacağız, kırımızı plaka kimin çok daha olacak bunu düşünmeyeceğiz. Onlar üçü bir araya gelmeden hükümet kuramıyorlar. Bu yüzden anahtar bizde." 

 

Arınç, "Neden biliyor musun seçimler böyle şeydir, 1973 seçiminden beri takip ederim, öyle partiler vardırki tek başına iktidara gelmişlerdir. O partiler yok, çakmaları var ancak onlar da 10 binde bir oyunu alıyorlar. Millet oyunu verir, hoşlanmazsa geri alır” dedi.

 

Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Seçimden önce AK Parti düşmanlığında, Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığında birleştiler.  Senin oy verdiğin parti şimdi ne yapacak, bunu niye düşünmedin? Bak şimdi netice ortaya çıktı. Hadi bakalım yarın AK Parti Hükümeti de olmazsa bir rüyadan uyanacaksın belki ama çok da hayırlı bir rüya olmamış olacak." (Ajanslar)