Bir kez daha engellenen Cumartesi Anneleri'ne ters kelepçe!

03-06-2023
Etiketler Cumartesi Anneleri Galatasaray Meydanı Polis Müdahalesi Ters Kelepçe Gözaltı
A+ A-

Haber Merkezi - Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle 1995’ten bu yana Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri, 949'uncu hafta eylemlerinde de yine polis tarafından engellendi.

Kayıp yakınları ve insan hakları savunucuları, ters kelepçe takılarak gözaltına alındı.

Cumartesi Anneleri, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Galatasaray’daki oturma eylemlerinin yasaklanmasıyla ilgili verdiği “ihlal” kararının ardından 8 haftadır her cumartesi günü yeniden Galatasaray Meydanı’nda bir araya geliyor.

Meydana karanfil bırakarak basın açıklaması yapmak isteyen Cumartesi Anneleri, AYM kararına rağmen sürekli polis müdahalesiyle karşı karşıya kalıyor.

Bu hafta da Cumartesi Anneleri’nin yakınlarının akıbetini sormasına izin vermeyen polis, Cumartesi Anneleri ve insan hakları savunucularını ters kelepçe takarak gözaltına aldı.

Bugünkü polis müdahalesinde gözaltına alınanların isimleri şöyle: Hanife Yıldız, İrfan Bilgin, Besna Tosun, Ali Ocak, Ali Tosun, Eren Keskin, Gülseren Yoleri, Leman Yurtsever, Nazım Dikbaş, Cihan Kaplan, Aslı Takanay, Hünkar Hüdai Yurtsever, Taylan Bekin.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli