Salih Gergerlioğlu: Babamı bir mizansen uygulayarak kaçırdılar

03-04-2021
Rûdaw
Etiketler Ömer Faruk Gergerlioğlu Salih Gergerlioğlu HDP
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Dün akşam gözaltına alınan Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun oğlu Salih Gergerlioğlu,  babasının “bir mizansen ile hastaneden kaçırıldığını” söyledi.

Hakkında “yakalama kararı” çıkarılan ve Meclis tarafından milletvekilliği düşürülen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, dün akşam evinde gözaltına alındıktan Ankara Şehir Hastanesi yoğun bakım servisinde anjiyo olmuştu.

Gergerlioğlu bu sabah Sincan 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na götürüldü.

Rûdaw TV’de Hêvîdar Zana’nın sunduğu 15:00 bültenine katılan Salih Gergerlioğlu, babasının dün gece eve gelen polisler tarafından “yaka paça” gözaltına alındığını söyledi.

Gergerlioğlu, “Dün akşam saat 19:30 sıralarında polisler yakalama kararı ile birlikte eve geldiler, babama daha öncesinde bir tebliğname gelmişti, 10 günlük bir teslim olma süresi vardı. Bu süre içerisinde kendisi ‘ben teslim olmayacağım’ şeklinde bir ifade kullanmıştı. Bu 10 günlük süre dolduktan sonra savcılık tarafından bir yakalama kararı çıkartıldı. Polisler bir süre kapımızda bekledi, babam abdestini aldı, namazını kıldı ve sonrasında hazırlanırken birden bire biz kendilerine müsaade etmeden içeri girdiler ve babamı çekiştirmeye başladılar. Kendisini yaka paça, ayakkabısını dahi giymesine izin vermeden alıp götürdüler” dedi.

“Darp raporu aldı”

Gergerlioğlu, “Görüntülerde de görüleceği üzere polislerden birinin bir tokat attığı iddiası var. Gözaltına alındıktan sonra polis aracı içerisinde bir çok hakarete ve tehdite maruz kaldığını belirtti babam. Bu tutanaklara da yazıldı. Dün gece anjiyo olmadan yanına gidip kendisi ile konuştuğumda polis aracında kendisinin darp edildiğini, tehdit ve hakaretlere maruz kaldığını, küfür edildiğini söyledi. İlk başta tutanak tutmasına izin verilmiyor ama ısrar üzerine tutanak tutuluyor, götürüldüğü ilk hastanede darp raporu alıyor. Biz bu darp raporunu sosyal medyada paylaştık” ifadelerini kullandı.

Babasının gözaltına alındıktan sonra götürüldüğü hastanede anjiyo olmasına rağmen kendilerine yeterinde bilgi verilmediğini anlatan Salih Gergerlioğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Babamı oradan da apar topar Ankara Şehir Hastanesine götürüyorlar ve burada başka bir doktor da anjiyo yapılmalı diyor. Dün gece anjiyo oldu, bu nedenle yoğun bakıma alındı. Biz dün gece 3-4 saat boyunca HDP milletvekilleri ile birlikte babamın hangi hastanede olduğunu öğrenemedik. Anjiyo olması gerekiyordu ve canının sözkonusu olduğu bir durumda biz Sağlık Bakanlığı’na, Adalet Bakanlığı’na milletvekilleri aracılığıyla ulaştık, hangi hastanede olduğunu sorduk fakat hiç bir  kurum ve kuruluş bize net bir bilgi vermedi.

Daha sonra babamın Ankara Şehir Hastanesi’nde olduğunu öğrendik. Bugün sabah saatlerinden itibaren hastane yetkililerinden babamın durumu ile ilgili bilgi almak istedik ancak bize bilgi verilmedi. Bugün adeta bir mizansen uygulanarak, bize hastanenin tek bir çıkış noktası var dedi yetkililer fakat alel acele, bir anda bir hareketlenme oluştu. Bir de baktık babam hastaneden cezaevine sevkedilmiş. Biz ancak cezaevine götürüldükten sonra bunları öğrenebildik.”

 Anayasa Mahkemesi'nin bireysel başvurusunu değerlendirmesi bekleniyor

Sosyal medyada bir haberi paylaştığı için 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Gergerlioğlu'nun milletvekilliği 17 Mart'ta düşürüldü.

Gergerlioğlu karara tepki olarak HDP'nin Meclis'teki grup odasında "Adalet Nöbeti" adı altında protesto eylemi düzenlerken 21 Mart'ta gözaltına alınmış ve TBMM'den çıkartılmıştı.

Emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakılan Gergerlioğlu Adalet Nöbeti eylemine HDP binasında devam ediyordu.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesinin iptali istemiyle yapılan başvuruyu, TBMM Başkanlığı'nın alanına girdiğini belirterek, yetkisizlik nedeniyle oy birliğiyle reddetmişti.

Mahkeme, Gergerlioğlu'nun bireysel olarak yaptığı başvuruyu ise ayrıca değerlendirilecek.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Köylüler kendi imkanları ile köprüyü yapmaya başladı. / Foto: Ali Haydar Gözlü / Rûdaw

DERSİM – Köprü 1994’te askerler tarafından yıkıldı, mağdur köylüler köprüyü yeniden yapmaya başladı

Dersim'in Markasor (Dokuzkaya) köyünü Pülümür Vadisi’ne bağlayan köprü 1994 yılında güvenlik gerekçesiyle askerler tarafından yıkıldı. Aradan geçen 30 yılda köylülerin köprü talebi her defasında "maliyetli" gerekçesiyle kabul görmedi. Yetkili kurumlardan umudu kesen köylüler, bir araya gelerek kendi imkanlarıyla köprü inşa etmeye başladı.