TÜRKİYE BASIN ÖZETİ – ‘Narkoz planı işe yaramadı’

03-04-2015
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni bir tartışma başlattı. Erdoğan’ın “özel güvenlik” birimlerinin kaldırılmasına yönelik sözleri, basında geniş yankı uyandırdı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya gezisi dönüşü uçakta gazetecilere konuştu. Habertürk gazetesi Erdoğan’ın sözlerini, “Özel güvenlik kaldırılmalı” başlığıyla manşetten verdi. Haberde şu bilgiler yer aldı:

 

“Ana muhalefetin başındaki zat (Hükümet savcının rehin alınmasını göz göre göre izliyor. MİT vazifesi olmayan işlerle uğraşırsa savcı odası davul zurnayla basılır) diyor. Bu kadar çirkin ve çılgın bir yaklaşım olamaz. Cenaze günü neredeydin? Özel güvenlik teşkilatlarının hangi amaçla kimler tarafından kuruldukları soru işareti. Sadece adalet sarayı değil birçok kurumda özel güvenlik tarih olmalı. Hatta statlar, hastanelerde görev polise bırakılmalı.”

 

İstanbul Cumhuriyet  Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın öldürülmesine ilişkin detaylar da gazetelerin manşetine taşındı. Vatan gazetesinin “Narkoz planı işe yaramadı” başlıklı manşetten verdiği haberde şöyle denildi:

 

“Polis bir ara havalandırma kanalından savcının odasına gaz sıkarak müdahale etmeyi düşündü. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden anestezi uzmanları çağrıldı. Adliyede aynı büyüklükteki bir odayı kontrol eden uzmanlar gazın saldırganları etkisiz hale getirmekte yetersiz kalacağını vurguladı.

 

Uzmanlar ‘Saldırganlar farkında olmadan rahatlar ve gevşer, refleksleri zayıflar ama bayılmazlar’ dedi. Plandan vazgeçildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise dün şu açıklamayı yaptı: Görüşme sürerken odadan peş peşe silah sesi gelince müdahale edildi.

 

Gece yarısı 01.30’da yapılan otopsiye göre savcımızın başına teröristlerin kullandığı 7.65 çaplı silahla bitişik atış olacak şekilde ateş edildi. Teröristlerin yanlarındaki çanta, bomba olabileceği şüphesiyle fünye ile patlatıldı. Çantadan bomba çıkmadı.”

 

 


HABER BAŞLIKLARI

 


Hürriyet: Böyle girdiler

 

Milliyet: Böyle girdiler

 

Habertürk: Böyle girdiler

 

Sabah: Özel güvenlik lağvedilmeli

 

Zaman: Skandalın sırrı kapılarda

 

Cumhuriyet: Ölürüm Türkiye

 

Taraf: Taziye evinde organize işler

 

Yeni Şafak: Cenazeye niye gelmedin

 

Star: İşe yeni başlayanın maaşı devletten

 

Akşam: Gördüğüm en büyük ihanet

 

Türkiye: Özel güvenliğe neşter

 

Bugün: Zafiyet aynı, taziye aynı

 

Özgür Gündem: Özgürlüğe doğuş

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli