AK Partili Ensarioğlu’ndan 1 Nisan öngörüsü: Darmadağın olacaklar

03-03-2024
Etiketler Galip Ensarioğlu AK Parti 31 Mart Seçimleri
A+ A-

Haber Merkezi - AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, yerel seçimlerden sonra Türkiye siyasetinin yeniden dizayn edileceğini belirterek, “Birincisi CHP Genel Başkanı değişecek. İkincisi DEM Parti tabanında yeni yol ayrımı olacak. Üçüncüsü İYİ Parti dağılacak” dedi.

BBC Türkçe’den Ayşe Sayın’a konuşan Ensarioğlu, İstanbul’da Başak Demirtaş’ı aday göstermiş olsaydı bunun “CHP ile DEM Parti’nin ittifakının bittiği anlamına geleceğini” belirterek, “İstanbul’da en fazla oy alacak kişi niyetini beyan ediyor. Ama siz onun niyetine rağmen Meral Danış Beştaş’ı aday gösteriyorsunuz. Bu tabii Kandil’in, Selahattin Demirtaş’a tavrıdır” değerlendirmesinde bulundu.

Ensarioğlu, “Selahattin Demirtaş siyasal liderlikten, ulusal önderliğe adım atmak istedi, Kandil bunu gördü, [Mustafa] Karasu açıklama yaptı ve bu oyunu bozdu. Selahattin Demirtaş’ın tavrı ve söylemleri, mahkemedeki ifadeleri aslında manifesto niteliğindeydi, yeni bir makas değişikliği değil, yeni bir siyaset stratejisiydi” diye konuştu.

DEM Parti’nin güçlü bir aday gösterip CHP’yi pazarlığa razı ettiğini ifade eden Ensarioğlu, “Esenyurt Türkiye’nin en büyük ilçesidir, 50 tane ilden büyüktür. Esenyurt’u tıpış tıpış verdiler” dedi.

Galip Ensarioğlu, DEM Parti’nin Ankara’dan aday çıkarmasının da CHP’ye hizmet ettiğini savunarak, “Millet, DEM’in Ankara’dan aday gösterişinin CHP’ye zarar verdiğini zannediyor. Aslında tam tersi CHP’ye hizmet ediyor. Çünkü Ankara’daki Kürt seçmen, Mansur Yavaş’a tepkili, milliyetçi duruşuna ve söylemlerine tepkili. Dolayısıyla Ankara’da DEM aday göstermese, muhafazakar Kürtlerin AK Parti’ye oy verme ihtimali var” yorumunu yaptı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, “DEM Parti bize kaybettirme stratejisi uyguluyorlar” şeklindeki açıklamalarını “numara” diye tanımlayan Ensarioğlu, iki partinin Antalya ve Akdeniz ilçesi konusunda da “anlaştığını” söyledi.

Ensarioğlu, “Bakın bu seçimden sonra Türkiye siyaseti yeniden dizayn edilecek. Birincisi CHP Genel Başkanı değişecek. İkincisi, DEM Parti tabanında yeni bir yol ayrımı oluşacak. Üçüncüsü de İYİ Parti dağılacak” ifadelerini kullandı.

“Partinizde ne olacak?” sorusuna, “AK Parti güçlü bir şekilde yerini koruyacak. AK Parti 1 puan düşse ne olacak, 2 puan artsa ne olur? Yani 1 puan düşse de artsa da AK Parti’ye bir şey olmuş olmuyor. Ama diğerleri darmadağın olacaklar” yanıtını veren Ensarioğlu, AK Parti tabanından en fazla oy alabilecek yapının Yeniden Refah Partisi olabileceğini söyledi

Kayyum konusunda bir pazarlık olmadığını vurgulayan AK Parti Milletvekili, şu ifadeleri kullandı:

“Bakın ben kayyumları savunan biri değilim. Halkın iradesinin değerli olduğunu, tercihlerinin kıymetli olduğunu ve buna riayet edilmesi gerektiğini düşünen biriyim. Ama dünyada hiçbir devlet kendisiyle savaşmaya devam eden, askerini polisini şehit eden bir yapıya; devletin kaynaklarını kendiyle savaşanlara aktarmasına müsaade etmez.

Diyarbakır’da geçen seçimden sonra, bütün seçilmiş belediye başkanlarını, Diyarbakır Büyükşehir Belediye misafirhanesinde topladılar. Onlara konuşmalar yaptılar basına açık şekilde, sonra da Kürdistan şehitleri için, yani PKK’lılar için saygı duruşuna kaldırdılar. Bunu niye yaptı örgüt veya parti?

Bunu yaptıran anlayış PKK, kayyım atamak için zorluyor. PKK bağımsız bir devlet kurmak için savaştığını söylemiyor. Türkiye’ye daha fazla demokrasi gelsin diye savaşıyorum diyor. Peki silah niye var diyorsun, ‘bu ülke bana siyaset yapma fırsatı vermediği için silahı hak arama yöntemi olarak’ kullandığını iddia ediyor. Yani silahına bir meşruiyet atfediyor. Bu meşruiyeti nereden alıyor, dokunulmazlıkların kaldırılması, milletvekillerinin içeri girmesi, kayyum atamaları.

Bu PKK’nın istediği ve zorladığı bir sonuçtur kendi meşruiyeti açısından.

Daha seçimler olmadı, propaganda sürecindeyiz. DEM’liler adaylarını belirledi. Bu partinin konuşacak hiçbir şeyi mi yok, bu millete hiçbir vaadi mi yok, sarıldılar yine Öcalan’a özgürlük yürüyüşlerine. Zamanı bu muydu? Bunu 3 ay önce niye yapmıyorsun, seçimden 1 ay sonra niye yapmıyorsun?

Şimdi belediye başkanı Öcalan’a özgürlük yürüyüşüne bilerek katılırsa, bu terörle iltisak gerekçesi oluşturmak değil midir? Suç işletiyorsun. Terörle iltisak gerekçesi oluşturuyorsun bu adamlara. Bunu yapan, bu örgütün kendisidir.”

Ensarioğlu, Kürt siyasetinin üzerinden silahlı gücün vesayeti bütün gücüyle duruyor. Kürt siyaseti bu vesayetten kurtulmadığı sürece milletin menfaatine bir şey üretebilme şansı yok. Bunu 7 Haziran’da Selahattin Demirtaş başarabilirdi, bu fırsat geldi ama Demirtaş tercihini Kandil’den yana kullandı. O riski almadı” dedi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli