Şenyaşar ailesinin linç edildiği dosya ile işyeri dosyası birleştirildi

Haber Merkezi – Urfa'nın Suruç ilçesinde 2018’de Şenyaşar ailesinden Esved Şenyaşar ve oğlu Adil Şenyaşar’ın hastanede öldürülmesiyle ilgili dava ile işyerinde öldürülen iki kişinin davası birleştirildi.

17 Ocak 2023’te Malatya 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen “hastane” duruşmasında iki dosyanın birleştirilmesine karar verilmişti.

Birleştirilen “İşyeri” ve “hastane” dosyaları ilk iddianamenin görüldüğü Malatya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Ne olmuştu?

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AK Parti Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları ile Şenyaşar ailesi arasında Şenyaşarlar’ın işyerinde çıkan kavgada Şenyaşar ailesinden 1, Yıldız ailesinden de 1 kişi hayatını kaybetti. Bu olayla ilgili bir dava açıldi.

İşyerindeki kavgada yaralanan Şenyaşar kardeşlerden 1 kişi ile babaları Esvet Şenyaşar ise Suruç Devlet Hastanesi’nde AK Partili Yıldız ailesi tarafından linç edilerek öldürüldü. Bu olayla ilgili 4 yıl sonra iddianame hazırlandı. Böylece aynı gün yaşanan olaylarla ilgili iki ayrı dava açılmış oldu.

Şenyaşarların işyerinde yaşanan saldırıya ilişkin davada, saldırı sırasında ağır yaralanan Fadıl Şenyaşar’a 37 yıl 9 ay hapis, olaydan 15 ay sonra, 50 kişi ile adliyeye gidip teslim olan Enver Yıldız’a ise “haksız tahrik altında suç işlediği” gerekçesiyle 18 yıl hapis cezası verilmişti.

Eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021 tarihinde “adalet” talebiyle nöbet tutmaya başladı.