‘Zırhlı araç kazalarının hepsinin Kürt şehirlerinde yaşanması tesadüf mü?’

03-02-2022
Rûdaw
Etiketler Zırhlı araç Zırhlı araç çarpması Cizre Şırnak Hüseyin Kaçmaz
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, Şırnak’ın Cizre ilçesinde Abdulgaffar Dayan isimli 23 yaşındaki öğrencinin dershaneye gittiği sırada zırhlı araç çarpması sonucu hayatını kaybetmesi hakkında İçişleri Bakanı’na cevaplaması talebiyle soru önergesi sundu.  

Kaçmaz, “Zırhlı araç kazalarının hepsinin Kürtlerin yoğun yaşadığı şehirlerde yaşanması, yaralanan ve yaşamını yitirenlerin nerede ise tamamının Kürt olması tesadüf mü?” diye sordu

Zırhlı araç çarpması sonucu insanların yaşamlarını yitirmelerine sebep olan araç sürücüleri hakkında uygulanan cezasızlık politikasının yeni kazaların yaşanmasına sebep olduğunu belirten Kaçmaz şu soruları yöneltti:

“-Zırhlı aracı kullanan ve Abdulgaffar Dayan’ın ağır yaralanmasına sebep olan güvenlik görevlileri hakkında bir soruşturma başlatılacak mıdır? Aracın çarpması ile ilgili olay yeri inceleme raporları incelenecek midir?

-Zırhlı araç kazalarının hepsinin Kürtlerin yoğun yaşadığı şehirlerde yaşanması, yaralanan ve yaşamını yitirenlerin  nerede ise tamamının Kürt olması tesadüf mü?

-2002 yılından bu yana zırhlı araçların sebep olduğu kazaların sayısı kaçtır? Bu kazalarda yaşamını yitiren ve yaralananların sayısı kaçtır? Bunların yaş, cinsiyet ve illere göre dağılımı nedir?

-Zırhlı araçların trafiği ve insan yaşamını tehlikeye sokacak biçimde devriyelere çıkmalarını engellemeye yönelik bir girişiminiz olacak mıdır?

-Şu ana kadar bu tür kazalara karışan zırhlı araç sürücülerinin kaçı hakkında soruşturma başlatılmıştır? Bu soruşturmaların akıbeti ne durumdadır?

-Söz konusu kazalara sebebiyet veren zırhlı araç sürücülerinin kaçı görevden uzaklaştırıldı? Kaçı hala görevine devam etmektedir?”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli