Çelik: Erdoğan termik santral yasasını veto etti

02-12-2019
Rûdaw
Etiketler Erdoğan Termik Santral Yasası Veto Ömer Çelik AK Parti
A+ A-

Haber Merkezi - AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın termik santrallere filtre takılmasını erteleyen düzenlemeyi veto ettiğini söyledi.

Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor.

Çelik, “Termik santrallere birkaç sene daha süre tanınmasını içeren yasa teklifi Cumhurbaşkanımız tarafından veto edilmiştir” dedi.

Diyarbakır’da HDP il binası önünde devam eden eyleme değinen Çelik, “Bu eylem her şeyden önce bir vicdan eylemidir. Buradan bir kez daha selamlıyoruz. Yanlarında olduğumuzu bir kez daha söylüyoruz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın NATO zirvesinde ABD, Almanya, Fransa ve İngiltere liderleriyle görüşeceğini belirten Çelik, sözlerine şunları ekledi:

“Türkiye’nin güvenliğinin korunması konusundaki bütün tezlerimiz sahada ve masada gücünü korumaya devam etmektedir. Çifte standardın başını çeken liderlerin başında Macron geliyor. Barış Pınarı Harekatı'na en çok karşı gelen ve terör örgütü temsilcilerini en çok destekleyen lider Macron oldu. Tek taraflı yaptıkları operasyonlarda bile NATO’ya çağrı yapıyorlar. Yaptığımız çağrıya karşı gelmeleri onların bu çifte standardını gösteriyor.

‘NATO’nun beyin ölümü gerçekleşti’ gibi hiç akla sığmayacak bir açıklama yaptı Macron. ‘Türkiye’nin Suriye’de ne işi var’ diye bir soru sordu kendisi. Macron’a sorulması gereken soru: Sizin Mali’de ne işiniz var?”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli