Yeşil Sol Parti'li vekiller illerinde yaşanan sorunları paylaştı

02-10-2023
Etiketler Yeşil Sol Parti Kars Urfa Bitlis
A+ A-

Haber Merkezi - Yeşil Sol Parti'li bazı milletvekilleri, Meclis'te düzenledikleri basın toplantısıyla gündemi değerlendirdi.

Yeşil Sol Parti Bitlis Milletvekili Hüseyin Olan, ilde başta kadınlar ve gençler olmak üzere, işsizliğin sorun haline geldiğini söyledi.

İktidarın, işsizliğin ve yoksulluğun önüne geçebilecek ekonomik çözümleri üretmesini isteyen Olan, Bitlis'te tarım, hayvancılık ve turizm alanında projelerin hayata geçirilerek, halkın refah seviyesinin yükseltilmesinin elzem olduğunu vurguladı.

Yeşil Sol Parti Kars Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit ise Kars Belediyesine, 2 Ekim 2020'de kayyım atandığını hatırlatarak, “Bugün Kars halkının iradesinin gasbedilmesinin yıl dönümü” dedi.

“Kaynaklar kayyumlar eliyle yandaşlara peşkeş çekiliyor”

Yerel yönetimlerin bütün kazanımlarını ortadan kaldıracak bir yaklaşımın benimsendiğini belirten  Koçyiğit, "Kayyumlar, sadece bölge halkının hizmet alma hakkını ve temel seçme seçilme hakkını yok etmiyor, aynı zamanda bölgeye giden kaynaklar, kayyumlar eliyle bir avuç yandaşa peşkeş çekiliyor” diye konuştu.

Yeşil Sol Parti Urfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan da ilin temel ekonomik uğraşının tarım olduğunu, girdi maliyetlerinin fahiş artışlarına karşın satış fiyatlarının düşük olmasının, bölge çiftçisini geçinemez hale getirdiğini kaydetti.

Bu nedenle tarım yapılan arazilerin azaldığını belirten Ayan, "Geçimini tarımdan sağlayan nüfus, uygulanan bu politikalardan dolayı her geçen gün azalmaktadır. Çiftçiler, sorunlarını sıklıkla dile getirmelerine rağmen seslerini duyuramamış, beklentilerin çok altında alım fiyatı ile karşılaşmıştır. Çiftçilerimiz adına üretim maliyetlerinde teşvik oranlarının artırılmasını ve ürünler için fiyatların adil bir şekilde belirlenmesini istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli