MSB’den ‘Asos bombardımanı' açıklaması

02-10-2022
Etiketler PKK Asos Dağı MSB Hulusi Akar YRK
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, Süleymaniye’nin Şarbajer ilçesi sınırları içerisinde bulunan Asos Dağı’na düzenlenen hava saldırısında ilk tespitlere göre 23 PKK’linin hayatını kaybettiğini bildirdi. Ancak YRK, bombardımanda herhangi bir kayıplarının olmadığını açıklamıştı.

Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait savaş uçakları, 26 Eylül'de Süleymaniye’nin Şarbajer ilçesi Mawat kasabasındaki Asos Dağı ve çevresini bombalamıştı.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı Hulusi Akar, Asos bölgesine düzenlenen saldırıya dair 29 Eylül'de açıklamada yapmış ve uçakların 140 kilometre içeri girdiğini ve 16 hedefi vurduğunu belirtmişti.

Bakanlığın açıklamasında, söz konusu bölgede düzenlenen hava harekatında ilk belirlemelere göre 23 PKK'linin hayatını kaybettiği bildirildi.

Açıklamada, “Sayının artması bekleniyor" ifadeleri kullanıldı.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, bombardımanda savaş uçaklarının yanı sıra tanker uçaklar, Havadan İhbar Kontrol (HİK) uçağı ve İHA'lar da kullanılmıştı.

YRK’den Asos Dağı açıklaması

PKK'nin Rojhılat'ta (Doğu Kürdistan) faaliyet gösteren kanadı Kürdistan Özgür Yaşam Partisi’ne (PJAK) bağlı silahlı grubu Doğu Kürdistan Birlikleri (YRK) de Asos Dağı’na yönelik bombardımana ilişkin bir açıklama yapmıştı.

26 Eylül 2022’de saat 10.00’dan 17.00’ye kadar iki insansız hava aracının Asos bölgesi üzerinde dolaştığı, saat 15.00 ile 16.00 arasında TSK’ya ait savaş uçaklarının bölgeyi 15 kez bombaladığı bilgisine yer verilen açıklamada, “Bu saldırılarda güçlerimizin herhangi bir kaybı olmadı” denildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli