‘IŞİD ciddi bir cihat deneyimi kazandı’

02-10-2018
Rûdaw
Doğu Eroğlu
Doğu Eroğlu
Etiketler IŞİD Türkiye Adıyaman
A+ A-

Ankara (Rûdaw)- Araştırmacı Doğu Eroğlu, IŞİD’in çok ciddi bir cihat deneyimi, savaş deneyimi kazandığını söyledi.

 

IŞİD’in, Irak ve Suriye’de zayıflatılmasının ardından bazı örgüt mensuplarının Türkiye’nin farklı illerinde hücre evleri kurduğu belirtildi.

 

Örgüte yönelik operasyonlar ise ciddi bir şekilde sürüyor.

 

Rûdaw’a konuşan araştırmacı Doğu Eroğlu, “İslam Devleti’nin (IŞİD) toprak üstünde egemenliğinin sona erdiğini görüyoruz. Çok küçük bir alan kaldı” dedi.

 

“Suriye rejimi onları sıkıştırdı” diyen Doğu Eroğlu, sözlerine şunları ekledi:

 

“Dolayısıyla İslam Devleti ile artık duygusal bağlarının kalmadığını, daha önceki amaçlarının üzerine dönerken de kalmadıklarını ve bu süreçten elde ettiklerini korumaya çalıştıklarını görüyoruz. Çok ciddi bir cihat deneyimi savaş deneyimi kazandı. Pek çok konuda eğitim aldılar.”

 

IŞİD'in, Türkiye’de şimdiye kadar düzenlediği 13 büyük saldırıda 211 kişi kurban oldu. Örgüte yönelik operasyonlar ise ülke genelinde sürüyor.

 

Avukat Nuray Özdoğan ise, konuya ilişkin şunları söyledi:

 

“Devletin sorumluluğu veya devletin belli kademelerine doğru götürülen bilgilerde ne yazık ki bu bilgiler her ortaya çıktığında mahkeme önümüze ciddi anlamda bir set koydu. Özellikle bu istihbarat bilgilerinin saklanması, yapılanmaya izin verilmesi, diyaloglar kurulması, sınır geçişlerinin verilmesi...Bunların tamamı ciddi yargılama yapılan süreçlerdir ancak buna dair yaptığımız tüm suç duyuruları ne yazık ki sonuçsuz kaldı.”

 

Yapılan araştırmalarda, Antep, Adıyaman, Konya, Adana, İstanbul ve Ankara’da IŞİD’in uyuyan hücrelerinin olduğu belirtildi.

 

Resmi olmayan sonuçlara göre, IŞİD’in kuluşundan itibaren Türkiye’den 6 bin kişi örgüte katıldı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli