Kayıp çocuk Narin olayında sıcak gelişme: Amca tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi!

Haber Merkezi - Diyarbakır'da 13 gündür kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın amcası ve aynı zamanda Tavşantepe Mahallesi'nin muhtarı olan S.G. adliyeyenin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, 21 Ağustos'ta Narin Güran'ın merkez Bağlar ilçesine bağlı kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolmasına ilişkin başlatılan soruşturma sürüyor.

Komandolar sahaya indi

Komandolar, araziye inerek delil ararken küçük kızı arama çalışmaları ise köye 2 km mesafedeki sulama kanalına yakın noktada yoğunlaştırıldı.

Çok sayıda komando, Tavşantepe Mahallesi’ne komşu kırsal Sarıdallı Mahallesi mevkiinde arazide arama çalışması gerçekleştirdi.

Arama çalışmaları köye 2 km mesafedeki sulama kanalına yakın noktada yoğunlaştırıldı

Ekipler şimdiye kadar olay günü bölgeden geçen 150 aracın sorgulamasını yaptı.

Mahalledeki evlerde de arama yapıldı. 130 kişinin ifadesine başvuruldu.

7 iz takip köpeğiyle 11 bin dönümden fazla alanda arama yapıldı. Çalışmalara helikopterle havadan destek verildi.

Ekipler, Narin'e ait bir iz aramaya devam ediyor. Arama çalışmalarında 22 Ağustos’ta evlerine 3 kilometre mesafede, 28 Ağustos'ta ise 2 kilometre mesafede iki farklı çocuk terliği bulundu. Ancak her iki terliğin de ailesinin beyanıyla Narin Güran'a ait olmadığı belirlendi.

Amca mahkemeye sevk edildi

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Tavşantepe köyü muhtarı ve aynı zamanda Narin Güran'ın amcası olan S.G'nin jandarmadaki işlemleri tamamlandı. Şüpheli, Diyarbakır Adliyesi'ne sevk edildi.

Narin Güran'ın gözaltına alınan amcası  S.G., savcılık tarafından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.