Selvi: İsrail suikast sezonunu açtı, Erdoğan ve Fidan’ın programları gözden geçirilmeli

Haber Merkezi – HAMAS lideri Haniye’nin öldürülmesi ile ilgili yazı kaleme alan Selvi, “İsrail, terörist devlet. O nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT Başkanı İbrahim Kalın’la ilgili koruma önlemleri, yurtiçi ve yurtdışı programları yeniden gözden geçirilmeli” ifadelerini kullandı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, “Suikast fırtınası sezonu” başlıklı yazısında HAMAS Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin İran'da öldürülmesini değerlendirdi.

Selvi yazısında “ABD ve İsrail’in suikast sezonunu açtığı gözüküyor” dedi.

Bu durumun Türkiye’nin bazı önlemleri gözden geçirmesini gerektirdiğini söyleyen Selvi, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT Başkanı İbrahim Kalın’la ilgili koruma önlemleri, yurtiçi ve yurtdışı programları yeniden gözden geçirilmeli” diye uyardı.

Selvi’nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

“CIA desteği olmadan Mossad’ın aynı gece Beyrut’ta Hizbullah’a, Tahran’da Hamas liderine suikast yapması, suikast sezonunun açıldığını gösteriyor. BM Güvenlik Konseyi’nin Haniye suikastı üzerine yaptığı toplantıda İngiltere, ABD ve İsrail temsilcilerinin konuşmalarını izledim.

Dünya adına endişelerim büyüdü. Bu üç devleti ortak bir konsept olarak düşünmek gerekiyor. Bunlar savaşı bölgeye yaymakta kararlı. İngiltere ve ABD’nin Güney Kıbrıs’taki üslerini genişletip, Akdeniz’deki askeri varlıklarını artırmaları geleceğe dair bir planlama içinde olduklarını gösteriyor. Bu sürenin çok yaklaştığını görüyorum. Çünkü İsrail savaşı yaymak için her şeyi yapıyor.

ABD ve İsrail’in suikast sezonunu açtığı gözüküyor. Bu bizim de bazı önlemleri gözden geçirmemizi gerektiriyor. Bu hayati bir sorun. Bize bir şey olmaz demeyin. Biz dünyanın en belalı coğrafyasında yer alıyoruz. Bu suikastlar bizim sınır komşularımızda oldu. Bu suikastlarla MİT ve İçişleri Bakanlığı’nın üst üste yaptığı Mossad operasyonlarının ne kadar önemli olduğu bugün daha iyi anlaşılıyor.

Ayrıca ABD kendi başkanlarına suikast düzenleyen bir ülke. İsrail, terörist devlet. O nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT Başkanı İbrahim Kalın’la ilgili koruma önlemleri, yurtiçi ve yurtdışı programları yeniden gözden geçirilmeli.

Bunlar gözü dönmüş haydutlar.”