Erdoğan, ‘KPSS’ iddialarının araştırılması için talimat verdi

02-08-2022
Rûdaw
Etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan KPSS
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 KPSS Lisans oturumunda sorulan soruların daha önceki bir yayınevinin düzenlediği deneme sınavında sorulan sorularla aynı olduğu iddiasıyla ilgili Devlet Denetleme Kuruluna inceleme talimatı verdi.

Erdoğan, “2022 KPSS ile ilgili incelemede veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar atılacaktır. Tek bir evladımızın mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Devlet Denetleme Kurulumuzun 2022 KPSS ile ilgili yapacağı inceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır. Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz” ifadelerini kullandı.

31 Temmuz 2022 tarihinde düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) sorulan çok sayıda sorunun, Yediiklim Yayınları'nın deneme soru kitapçığındaki sorularla aynı olduğu öne sürülüyor. KPSS’yi düzenleyen ÖSYM, iddiaların “asılsız” olduğunu savunurken; Yediiklim Yayınları, "Bir iki soru aynı diye algı yapmaya gerek yok” demişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli