Ankara'da cemevi saldırılarıyla ilgili 2 kişi daha yakalandı

Haber Merkezi - Ankara'da üç ayrı cemevine yapılan saldırının faili yakalanırken, olayla bağlantısı olduğu ortaya çıkartılan iki kişinin daha gözaltına alındığı bildirildi.

30 Temmuz'da Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Merkezi'ne ve Mamak ilçesinde Şah-ı Merdan Kültür Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Ana Fatma Cemevi'nlere eş zamanlı saldırı gerçekleşti.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, her üç saldırıyı gerçekleştiren kişinin A.O.K. isimli şahıs olduğunu ve yakalanarak gözaltına alındığını açıklamıştı.

Emniyet Müdürlüğü, dün gece yaptığı açıklamada ise, olaylarla ilgili 2 kişinin daha yakalandığını duyurdu.

Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yayınladığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"30.07.2022 günü ilimiz Çankaya ve Mamak ilçelerinde 3 ayrı cemevine yönelik gerçekleştirilen eylemlerle ilgili olarak A.O.K. isimli şüpheli aynı gün yakalanarak gözaltına alınmıştı. Konuyla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında; şüpheli şahısla irtibatlı oldukları değerlendirilen Ç.C.B. isimli şahıs İzmir'de, B.G. isimli şahıs ise Eskişehir-Ankara karayolunda seyir halindeyken durdurulan bir araçta 01.08.2022 günü yakalanarak gözaltına alınmıştır. Soruşturma çok yönlü devam etmektedir."

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün cemevlerine yapılan saldırıya ilişkin gözaltına alınan yeni kişilerin olduğunu söylemişti.