Hami Aksoy: Güvenli bölgeyi tek başımıza oluşturmak zorunda kalacağız

02-08-2019
Rûdaw
Etiketler Türkiye ABD Güvenli Bölge Rojava Suriye
A+ A-
Haber Merkezi - Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, “ABD askeri heyeti yarın Ankara'ya geliyor. ABD ile ortak bir noktada buluşulamaması halinde güvenli bölgeyi tek başımıza oluşturmak zorunda kalacağız” dedi.

Hami Aksoy, Dışişleri Bakanlığında, mutat basını bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Sözcü Aksoy, “ABD ile ortak bir noktada buluşulamaması halinde güvenli bölgeyi tek başımıza oluşturmak zorunda kalacağız. Bunu her düzeyde ABD'li muhataplarımıza iletiyoruz” ifadelerini kullandı.

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'nin Türkiye ziyaretinde çeşitli toplantıların yapıldığını belirten Aksoy, güvenli bölge ve Suriye ihtilafının tüm yönlerinin ayrıntılı ele alındığını kaydetti.

Söz konusu toplantılarda, Türkiye'nin ABD tarafına temel beklentilerini yeniden aktardığını ifade eden Aksoy, bu beklentilerin, bölgenin derinliğinin 32 kilometre olması, bölgenin kontrolünün Türkiye'de bulunması ve PYD/YPG'nin bu bölgeden çıkarılması olduğunu ifade etti.

Rojava’da güvenli bölge oluşturulmasına ilişkin ise Aksoy, “Bu sürecin oyalamaya dönüşmesine izin vermeyeceğiz. Beklentilerimizin karşılanmaması halinde, ulusal güvenliğimizi sağlamak üzere her türlü önlemi alabilecek kabiliyete ve yeteneğe sahibiz” diye konuştu. 

Aksoy, barış koridoru kurulmasını arzu ettiklerini vurgulayarak, “3 Ağustos haftası ülkemize gelecek olan ABD askeri heyetiyle görüşmeler devam edecek” dedi.

Erbil’de Türk diplomata yapılan saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Hami Aksoy, Bağdat ve Erbil ile geliştirdikleri işbirliğinden bazı kesimlerin rahatsız olduğunu belirtti. 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli