HDP yarın kongre düzenliyor, eş başkanlar değişmeyecek, PM yenilenecek

02-07-2022
Rûdaw
Etiketler HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç Kongre HDP
A+ A-

Haber Merkezi – HDP yarın Ankara'da, Beşinci Olağan Büyük Kongresi’ni gerçekleştirecek.

“Çözüm Biziz, Sözümüz Var” sloganı ile gerçekleştirilecek olan kongrede parti yönetimi belirlenecek.

Eş başkanlar ve Parti Meclisi üyelerinin seçileceği kongrede, mevcut Eş Genel Başkanlar Pervin Budan ve Mithat Sancar’ın yeniden aday olacağı belirtildi.  Bini aşkın resmi delegenin oy kullanacağı kongrede Buldan ve Sancar’ın yeniden seçilmesine kesin gözle bakılıyor.

Parti Meclisi için de çok sayda başvurunun olduğu öğrenildi.

Kongre süreci hakkında Mezopotamya Ajansı’na açıklamalarda bulunan HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, yeni dönemde görev alacak olanların listesinin büyük ölçüde tamamlandığını söyledi.

Saruhan Oluç, “Mutabakat Komisyonumuz oy birliği ile eş başkanların devam etmesi yönünde kendilerine öneri götürdü. Eş Başkanlarımız da bunu olumlu karşıladı. Eş Başkanlar devam edecek. Parti Meclisinde çok büyük oranda değişim oldu. Her kongremizde Parti Meclisinde yüzde 60-70 oranında değişim oluyor. Bu sefer de öyle bir değişim olacak. Daha genç, daha dinamik bir Parti Meclisi ortaya çıkacaktır. Parti Meclisinde vekil sayısı belli oranda tutulur. Bileşen temsiliyeti dışında inanç grupları da temsil edilir. HDP’nin içindeki bütün farklılıklar Parti Meclisi’nde temsil edilecek. İki dönem kuralı uygulandı” diye konuştu.

Danışma Kurulu oluşturulacak

Kongre sonrası Danışma Kurulu oluştulmasını arzuladıklarını ve bunun gerçekleşmesi için önemli kararlar aldıklarını ifade eden Oluç, “Partimizin daha önce de Danışma Kurulu organı vardı. Ancak bunu bir iki dönem işlevsel hale getirmekte eksiklik yaşadık. Danışma Kurulu oluşturulması için karar çıktı. Bunun için epeyce görüşmeler de yapıldı. Danışma Kurulu’nun önemi; HDP’li olmayanların da içinde yer aldığı bize dışarıdan bakanların önerilerini, eleştirilerini dinlediğimiz bir kurul olmasıdır. Bu açıdan önemli görüşmeler yapıldı. İyi bir Danışma Kurulu oluştu. Dışarıdan bakan ve gözlemleyen, eleştiri ve önerilerini zaman zaman hoşumuza gitmeyecek şekilde dile getirmesi bizim açımızdan önemlidir. Bunu iyi değerlendirmek istiyoruz. Danışma Kurulu’nun yeni dönemde işlevsel bir şekilde yürütülmesi için önemli kararlar aldık” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli