Erdoğan: Tank-palet fabrikası devletin malıdır, öyle de kalacaktır

02-07-2021
Rûdaw
Etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan Tank-palet fabrikası Sakarya Kemal Kılıçdaroğlu
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katarlı yatımcılara satıldığı yönünde  eleştiri konusu olan Sakarya Arifiye'deki tank-palet fabrikasına ilişkin, “Esasen BMC burada sermayesinin tamamı devlete ait olan ASFAT şirketinin işletmecesi konumundadır. Fabrikamızın mülkiyeti Hazinemizin, tahsisi Milli Savunma Bakanlığı'na aittir. Yani burası devletin malıdır, tapusu devlettedir, öyle de kalacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya Arifiye'deki tank-palet fabrikasına ziyarette bulundu. Burada işçilere hitap eden Erdoğan, "Fabrikamızın işletmesini yürüten Türk firmasıdır. Kadrolarımız ASFAT'ta bulunmaktadır. Hiçbir çalışanımız hak kaybına uğramamıştır. Üretim TSK'mızın ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda askerlerimizin kontrolünde devam etmektedir" diye konuştu.

“Katar sadece finansal ortak”

Katar’ın fabrikanın finansal ortağı olduğunu ve yüzde 49 payı bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, “Yüzde 51’i Türk ortaklara aittir. Fabrikanın işletmesini yürüten Türk şirketin yönetim yapısı da yakın zamanda değişmiştir. Buradaki çalışmalar Tosyalı Holding tarafından sürdürülecektir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Erdoğan şöyle devam etti: "Her kim bu fabrikanın yabancılara satıldığını iddia ediyorsa bilin ki yalan söylüyor, Bay Kemal’in işi gücü akşam yalan sabah yalan. Ne diyor? Katar'ın çocuklarını gençlerini, çocuklarını tıp fakültesine biz sınavsız alıyormuşuz. Yok böyle bir şey. Desek ki gel ispat et yok böyle bir şey. Olamaz ve sen bizim gençlerimize hakaret ediyorsun, saygısızlık yapıyorsun. Bir gün önce bunu açıklıyorsun bir gün sonra imtihanlar var. Sen bunu açıklıyorsun bir gün sonra imtihanlar var.

‘6 ayı daha çok konuşursun’

Buna karşı yiğidin mert olduğu hele hele bu itham üzerinden her kim ordumuza iftira atıyorsa bilin ki devlet ve millet düşmanıdır. Nitekim bu fabrika ile ilgili yalan ve iftiraları pervasızca tekrarlayan CHP'nin  başındaki bu zat yargı tarafından tazminat cezasına da çarptırılmıştır. Bunlarda yalan söylemek noktasında Allah korkusu olmadığı gibi yargı kararlarına saygı da yoktur. Milletimiz bu yalancıları 2023 seçimlerinde bir kez daha sandığa gömerek hak ettikleri cevabı verecektir. Bu ara ne diyor, 6 ay sonra seçim var biz geliyoruz diyor. Sen bu 6 ayı daha çok konuşursun. Bizim seçim tarihimiz belli, haziran 2023. Bu leblebi çekirdek işi değil. Siyaset dürüstlük ister, ama dürüstlük bunların semtine uğramamış.”

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli