İDDİANAME - Aleviler IŞİD’in hedefinde!

Ankara (Rûdaw) – Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın IŞİD’le ilgili hazırladığı iddianamede, IŞİD’in Aleviler’e yönelik eylem hazırlığında olduğu belirtildi.

 

Ankara Başsavcılığı, geçen yılın 10 Ekim’inde meydana gelen ve 102 kişinin hayatını kaybettiği patlamayla ilgili iddianamesini tamamladı. İddianameye göre IŞİD, Aleviler’in yoğun yaşadığı şehirlerde cemevleri ve Alevi dernekleriyle ilgili araştırmalar yapıp krokilerini hazırlamış.

 

Araştırmacılar, IŞİD’in amacının Türkiye’de iç karışıklık çıkarmak olduğunu vurguluyor.

 

Rûdaw’a konuşan Avrasya Araştırma Merkezi Başkanı Kemal Özkiraz konuya ilişkin şunları söyledi:

 

“DAİŞ nasıl Suriye’de Şiiler’e karşı bir hareket içindeyse Türkiye'de de Aleviler’e karşı bir hareket içinde. Aleviler’i özellikle seçmesinin nedeni de Aleviler’le hükümetin karşılıklı olarak birbirine güvenmemesidir. Eğer DAİŞ Aleviler’e karşı saldırılar gerçekleştirir ve bu saldırılar yoğunlaşırsa Aleviler haklı olarak hükümeti suçlayacaktır.”

 

IŞİD’i kendilerine tehdit olarak gören Aleviler ise bu tehdide karşı demokrasi güçleriyle ortak hareket edeceklerini belirtiyor.

 

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Sekreteri Bülent Kaya, “Topumuz, silahımız yok, biz bomba patlatmayız. Bizim tek yolumuz var. Bizimle yol yürüyecek demokrasi güçleri; Kürtler, liberaller, samimi dindarlar, insan haklarında yana olan herkesle birlikte alanlarda olup bu musibeti def edeceğiz. Bizim tek silahımız budur” dedi.

 

Geçtiğimiz aylarda ABD, IŞİD’in Alevi ve Hristiyanlar’a yönelik eylemler yapabileceği uyarısında bulunmuştu.