Sadece 4 oy fark vardı: Dersim-Akpazar’da oy verme işlemi sürüyor

02-06-2024
Etiketler Dersim Mazgirt Yerel seçimler Akpazar Peri
A+ A-

Dersim (Rûdaw) – Yuksek Seçim Kurulu'nun (YSK) yerel seçimleri yenileme kararı aldığı bin 700 seçmenin bulunduğu Dersim’in Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar (Peri) beldesinde oy verme işlemi sürüyor.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar beldesinde CHP’nin adayı Zeynel Yıldırım 471, AK Parti’nin adayı Ali Aydın 467 oy aldı.

4 oy farkıyla CHP’li Aydın, seçimi kazandı. AK Parti, beldeye bağlı Örs Mahallesi’nde kurulan sandıkta bazı seçmenlere sandık kurulu tarafından belediye başkanlığı pusulası verilmediği ve bu durumun da seçimin sonucunu etkileyeceği gerekçesiyle İlçe Seçim Kuruluna ‘itiraz’ başvurusu yaptı. Başvuruyu inceleyen İlçe Seçim Kurulu, beldedeki seçimlerin yenilenmesine karar verdi. Bu kapsamda belediye başkanı seçmek için Akpazar beldesindeki bin 700 seçmen saat 08.00 itibariyle oy verme işlemine başladı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı toplamda 10 oy sandığının bulunduğu beldede oy verme işlemi 17.00 itibariyle sona erecek.

DEM Parti Peri Belediyesi Eş Başkan adayı Naciye Aslan, “2 Haziran'da seçim tekrarlandı. İnşallah bu seçimi tekrar alacağız ve tekrar halkımıza hizmet edeceğiz ve kayyumdan kurtaracağız. Milletimize güveniyoruz” dedi.

AK Parti’nin adayı Ali Aydın, “31 Mart tarihinde yapılan seçimde 20  seçmene belediye başkanı pusulası verilmemişti. Seçim sonrası yeterli seçim sonuçları arasında bu seçmene süre verilmemesi seçim sonucunu değiştireceği için geçen seçim iptal edildi. Seçimin yenisine karar verildi yeniden belediye başkanlığı seçimi yapılacak. Bölgemize hayırlı sonuçlar göstersin diliyoruz. Burası küçük, güzel bir beldedir. Seçilecek adaya hayırlı olsun diliyorum” diye konuştu.

CHP‘nin adayı Zeynep Yıldırım ise,  "31 Mart’ta yapılan seçimde biz 4 oyla kazanmıştık. Ancak sonradan yapılan bir hata sonucu seçim iptal edildi. Bugün tekrar secim var. Kesinlikle farklı bir sonuçla kazanıp halkımıza hizmet vereceğiz. Tüm belediyeler CHP geçti. Şu an başımızda bir kayyum var biz kazanırsak hizmet vermeye başlayacağız” diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Arşiv

Dışişleri’nden Suriye’de Türkiye güçlerine yönelik saldırılar hakkında açıklama

Dışişleri Bakanlığı, dün Kayseri’de yaşanan çocuk istismarı sonrası Suriyelilerin işyerlerinin kundaklanması ve bugün Suriye’nin kuzeyinde Türk bayraklarına saldırı ve Türkiye’ye ait TIR’ların yakılmasına ilişkin açıklama yaptı.