Veli Ağbaba: Bizim adayımız Kılıçdaroğlu'dur

Haber Merkezi - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklamadığı yönündeki sözlerine cevaben, “Bizim adayımız 6'lı masayı kuran, senin kimyanı bozan Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'dur" dedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, bir dizi ziyarette bulunmak üzere Bursa’ya gitti.

CHP Bursa İl Başkanlığı'na geçen Ağbaba, burada düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarına da değinen Veli Ağbaba, “Diyor ki bize, Millet İttifakının adayı kim? Öncelikle adaylığını açıkla bakalım, Devlet Bahçeli aday gösterdi ama Erdoğan hala ben adayım diyemedi. Bursa'dan söyleyelim, bizim adayımız 6'lı masayı kuran, senin kimyanı bozan, Türkiye'de 16 Nisan'daki Adalet Yürüyüşünden itibaren toplumun tüm kesimlerini gündeme getiren, onlarla kol kola giren Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'dur" dedi.

Ağbaba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gezi Parkı eylemleriyle ilgili yaptığı açıklamalar hakkında da “Siyasetin dili dün itibariyle bir seviye daha düştü. Erdoğan’ın daha önce de söylediği çirkin ifadeler vardı. En baştan söyleyeyim. Gezi Türkiye’nin onuru ve şerefidir. Gezi’ye AKP ve MHP’li insanların çocukları da katıldı. Bahçeli her ne kadar bunları inkar etse de ben onu MHP’li dedelere, ninelere havale ediyorum” diye konuştu.