İshak Sağlam aday olmadı, HÜDA PAR’da yeni Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu

02-06-2021
Rûdaw
Etiketler HÜDA PAR Zekeriya Yapıcıoğlu Kongre
A+ A-

Ankara (Rûdaw) - HÜDA PAR 4. Olağan Büyük Kongresi'nde yeni Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu oldu.

“Memleketin HÜDA PAR’a İhtiyacı Var” sloganıyla Ankara’da gerçekleştirilen HÜDA PAR 4. Olağan Büyük  Kongresi'nde yapılan oylama sonucunda Genel Başkanlık görevine Zekeriya Yapıcıoğlu seçildi.

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam "Bu kongrede aday değilim” demişti.

Kongre, Covid-19 tedbirleriyle, delegeler ve kısıtlı sayıda partilinin katılımıyla Ankara’da yapıldı. Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen kongrede konuşan  Genel Başkan İshak Sağlam, Covid-19 salgını nedeniyle kongrenin, sadece delege ve kısıtlı sayıdaki partilinin katılımıyla yapıldığını belirtti.

Asgari ücret tespit edilirken çalışanın ve ailesinin temel ihtiyaçlarının da hesaba katılması, asgari ücretlilerin her türlü vergiden muaf tutulması gerektiğini dile getiren Sağlam, toplumun adalete olan güveninin yeniden tesis edilmesi ve adaletsizlikten kaynaklanan beka sorununun yaşanmaması için adalet terazisinin doğru tutulması gerektiğini söyledi.

"Hazine yardımı, partilere adil bir şekilde yapılmalı"

"Başkanlık sistemiyle yönetimde istikrar sağlandığı gibi temsilde de adaletin sağlanması için seçim barajı tamamen kaldırılmalıdır" diye konuşan Sağlam, aralarında adil rekabetin olabilmesi için siyasi partilere verilen hazine yardımının, kuruluşunu tamamlamış bütün partilere, adil şekilde yapılması gerektiğini kaydetti.

Sağlam, "Bu kongrede aday değilim. İftiharla taşıdığım genel başkanlık emanetini bugün yeni seçilecek kardeşime devrediyorum." açıklamasını yaptı.

Tek aday olarak seçime girdi

Sağlam'ın konuşmasının ardından Genel Başkan Vekili Zekeriya Yapıcıoğlu'nun, genel başkan adayı olduğu duyuruldu.

Yapıcıoğlu da konuşmasında, partisinin iktidara geldiğinde dürüst siyaset ve gerçek adalet anlayışıyla ülkeyi yöneteceğini söyledi.

Daha sonra delegeler genel başkanlık için oy kullandı. Yapılan oylamada tek aday olan Zekeriya Yapıcıoğlu yeni genel başkan seçildi.

Başkan Barzani’den kongreye mesaj

Kongrede Başkan Mesud Barzani’nin kutlama mesajı da okundu.

HÜDA PAR'a başarılar dileyen Barzani mesajında şunları kaydetti:

"Şüphesiz Türkiye'de Kürt sivil ve siyasi mücadelesinin, demokrasi ve diyalog ile birlikte yaşama ve medeniyet değerleri çerçevesinde ilerlemesi doğru bir yoldur ve tüm taraflara olumlu sonuçları olacağı gibi Türkiye'de Kürt davasının ilerlemesi için de bir faktördür.

Bu vesileyle Kürdistan Demokrat Partisi ile Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) arasındaki dostluğa vurgu yapıyor, kongrenizin başarıyla sonuçlanmasını, demokrasi ve Kürt milletinin davasına hizmet doğrultusunda kararlar alınmasını umut ediyorum."

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli