RÛDAW/ÖZEL – Figen Yüksekdağ: Bizi silmeye çalışıyorlar

Rûdaw (İstanbul ) - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, “AK Parti bizi siyaset sahnesinden silmeye çalışıyor” dedi.

 

İstanbul Bakırköy'de dün 1 Mayıs etkinliğine katılan HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ,  burada gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı.

 

Rûdaw’a ayrıca konuşan Figen Yüksekdağ,  HDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıklarına ilişkin, “AK Parti bizi siyaset sahnesinden silmeye çalışıyor, ancak bizim parlamentoyu bırakmak gibi bir niyetimiz de, planımız da yok” ifadelerini kullandı.

 

Yüksekdağ, “Nasıl ki ülkeyi karanlığa mahkum ettiler, şimdi de parlamentoyu  karanlıkta bırakmak istiyorlar. Bu demokrasiye aykırıdır. Bunu asla kabul etmeyeceğiz” diye konuştu.

 

HDP Eşbaşkanı Yüksekdağ, son olarak, “Hiçbir güç bizi parlamentodan uzaklaştıramaz” dedi.

 

Yüksekdağ hakkında dosya

 

Bu arada, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) yeni dokunulmazlık dosyaları gelmeye devam ediyor.

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ'ın dosyalarının da aralarında bulunduğu 19 dosya, bugün TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’na sevkedildi.

 

Gelen dosyalar arasında HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, CHP Eskişehir milletvekili Utku Çakırözer, HDP Diyarbakır Mmilletvekilleri İmam Taşçıer ve Sibel Yiğitalp, HDP Siirt milletvekilleri Kadri Yıldırım ve Besime Konca, CHP Mersin milletvekili Fikri Sağlar, HDP Hakkari milletvekili Abdullah Zeydan, HDP Mardin milletvekili Gülser Yıldırım ve CHP Antalya milletvekili Mustafa Akaydın'ın da dosyası bulunuyor.

 

 

 

Gelen 19 dosyayla birlikte TBMM’deki dokunulmazlık dosyalarının sayısı 619'a ulaştı.

 

Bunların 46'sı AK Parti'li, 185'i CHP'li, 366'sı HDP'li, 18'i MHP'li milletvekillerine, 5'i ise bağımsız Ankara milletvekili Aylin Nazlıaka'ya ait.

 

Hakkında dosya düzenlenen milletvekillerinin sayısı da 136'ya yükseldi. Bunların 27'i AK Parti, 51'i CHP, 50'si HDP, 7si MHP, 1'i ise bağımsız milletvekili Nazlıaka'ya ait bulunuyor.

 

 Bir tezkerede birden fazla milletvekiline ait dosya sayısı 44 oldu. En fazla dokunulmazlık dosyası ise 75 ile HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a ait.