İsmi cumhurbaşkanlığı için geçen Mansur Yavaş’ın videoları paylaşıldı

Haber Merkezi – İsmi muhalefetin cumhurbaşkanı adaylı için gündeme gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın geçmişte Kürtlere karşı yaptığı açıklamaları gösteren videolar sosyal medyada yoğunca paylaşılıyor. HDP daha önce de Yavaş’ı desteklemeyeceklerini açıklamıştı.

Altılı masanın oluşturduğu Millet İttifakı, bugün "Cumhurbaşkanı adaylığı" gündemiyle toplanacak. Altı lider bu toplantıda ilk kez isimler üzerinden adaylık değerlendirmesi yapacak.

Kritik toplantı öncesinde CHP ve İYİ Parti cephesinden sürpriz bir adım gelmiş Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener, önceki gün bir araya gelmişti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, katıldığı canlı yayında muhalefetin cumhurbaşkanı adayıyla ilgili 3 ismi açıklamış, bunlardan birinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş olduğunu belirtmişti.

Ancak Mansur Yavaş ismi, daha önceki yaklaşımları ve ülkücü geçmişi nedeniyle Kürtler tarafından pek de sempati ile karşılanmıyor. Yavaş, daha önce anketlerde Kürtlerin yüksek oranda kendisine oy verdiğini söylese de durum tam tersini gösteriyor.

Meclis’te en büyük çoğunluğa sahip üçüncü parti olan HDP, “Karşı çıktığımız tek isim Mansur Yavaş” diye açıklama yapmıştı. HDP dışındaki Kürt seçmen de Yavaş’ın ismine aynı tepkiyi gösteriyor.

Videoları sosyal medyada paylaşıldı

Sosyal medyada Mansur Yavaş’ın geçmişte Kürtlere karşı hamasetle yaptığı açıklamaların videoları paylaşıldı.

Avukat Abdurrahman Karabulut, Yavaş’ın "Mecbur muyuz Ağrı'lı, Mardin'li, Diyarbakır'lı seçmeye" diyen Yavaş'ın videosunu paylaşarak, “Sonucu neye mal olursa olsun asla destek vermeyeceğiz” dedi.

Karabulut, “Kimse bizi bu ihtimale alıştıramaz. Zalime, zulme on yıllar daha direniriz, mücadele ederiz ama asla başka bir ırkçıya asla destek vermeyiz!” ifadelerini kullandı.

Yavaş’ın bu görüntüleri bir çok kişi tarafından paylaşıldı.

Ankara eski Belediye Başkanı İbrahim Melih Gökçek de paylaştığı videonun altına, “Mansur Yavaş mitinglerinde açıktan Doğuya ve Güneydoğuya düşmanlığını söylemeye çekinmeyen adam… Kürt vatandaşlar Mansur’a oy vermeye mi gelir yoksa öpmeye mi bilemem” diye yazdı.