8 ilde ‘Mossad’a çalıştığı öne sürülen 33 kişi gözaltına alındı

02-01-2024
Etiketler Mossad Operasyon Filistin Casusuluk İsrail
A+ A-

Haber Merkezi - İstanbul merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda, Türkiye'de ikamet eden bazı yabancı uyruklulara yönelik İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad adına "uluslararası casusluk" faaliyeti yaptığı öne sürülen 33 kişi gözaltına alındı.

AA’nın haberine göre İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün faaliyetleri kapsamında MİT ve İstihbarat Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmanın ardından, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldı.

Çalışmalarda Mossad'ın, Türkiye'de insani nedenlerle ikamet eden Filistinliler ile İsrail'in yaptıklarına karşı olan İsrailli aktivistlere yönelik keşif, takip, darp ve adam kaçırma gibi işler yapmayı amaçladığı tespit edildi.

Zanlılarla sosyal medya üzerinden irtibat kuran Mossad yetkililerinin, bu kapsamda bazı kişilerin bilgilerine ulaştığı da polis tarafından ortaya çıkarıldı.

Söz konusu faaliyetlerin "uluslararası casusluk" faaliyetleri kapsamında olabileceğinin değerlendirilmesi üzerine 46 şüphelinin yakalanmasına karar verildi.

Polisin İstanbul'da 15 ilçe ile Ankara, Kocaeli, Hatay, Mersin, İzmir, Van ve Diyarbakır'da belirlenen 57 adrese düzenlediği eş zamanlı operasyonda 33 şüpheli yakalandı.

Operasyon kapsamında adreslerde yapılan aramalarda da 143 bin 830 avro, 23 bin 680 dolar, muhtelif miktarda farklı ülkelere ait nakit para, ruhsatsız tabanca ve çok sayıda fişek ile dijital materyale el konuldu.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli