Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'nin ardından Türkiye’ye döndü

01-11-2021
Rûdaw
Etiketler G20 Erdoğan Glaskow COP26
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi kapsamındaki temaslarının ardından Türkiye’ye döndü. Erdoğan’ın Glaskow’daki 26'ncı BM İklim Değişikliği Konferansı (COP26) programını iptal ettiği bildirilmişti.

Anadolu Ajansı’nın Erdoğan ve beraberindekileri taşıyan özel uçak İstanbul Atatürk Havalimanı'na indi.

Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da İstanbul'a geldi.

Erdoğan programını iptal etti

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın G20 Ldierler Zirvesi’nin ardından 26’ıncı BM İklim Değişikliği Konferansı’na (COP26) katılması bekleniyordu.

Ancak Middle East Eye, Erdoğan'ın COP26 Konferansı için İskoçya ziyaretini Türk heyetine uygulanan “düşük güvenlik protokolü” nedeniyle iptal ettiğini duyurdu.

MEE'ye konuşan kaynaklar, “organizatörlerin konferans sırasında Türk heyetinün büyüklüğüne ve Türk yetkililerin kullanabileceği motorlu araçlara kısıtlamalar getirdiğini ve bunun güvenlik endişelerini artırdığını” söyledi.

Kaynaklar, bu nedenle Erdoğan’ın zirveye katılmama kararı aldığını bildirdi.

Ancak Erdoğan’ın katılmayacağı konferansta Türkiye adına Çevre Bakanı ve diğer üst düzey yetkililerin katılması bekleniyor.

Türkiye’nin bu yıl konferansa ilk kez Paris Anlaşması'nı onaylamış bir ülke olarak katılması açısından önem taşıyordu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli