‘Gözünü Türkiye’ye dikecek’ diyen Erdoğan’dan İsrail’e sert uyarı!

3 saat önce
Etiketler Recep Tayyip Erdoğan İsrail Lübnan Operasyon
A+ A-

Haber Merkezi – Erdoğan, "Vadedilmiş topraklar hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin, Filistin ve Lübnan’dan sonra gözünü dikeceği yer bizim vatan topraklarımız olacaktır. Bütün hesap bunu üzerinedir. İsrail saldırganlığı Türkiye’yi de içine almaktadır" dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM 28. Dönem 3. Yasama Yılı Açılış Toplantısı'na katıldı.

Yeni anayasa çağrısı yapan ve 82 Anayasası'nın miadının artık dolduğunu belirten Erdoğan "Yeni anayasa ile ilgili olarak biz kendi hazırlıklarımızı çok titiz bir şekilde yapıyoruz. Yeni anayasa kutuplaştırıcı değil birleştirici olmalı." dedi. İsrail'in Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırılarına da tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in ne yaparsa yapsın er ya da geç durdurulacağını vurgulayarak "Kendini dev aynasında gören Hitler nasıl durdurulduysa Netanyahu da aynı şekilde durdurulacak." diye konuştu.

Erdoğan, İsrail yönetiminin Filistin ve Lübnan'dan sonra gözünü dikeceği yerin Türkiye toprakları olacağını söyledi.

Erdoğan'ın konuşmasında ilgili kısım şöyle:

"İsrail'in Filistin'de Gazze'de yürüttüğü terör ve soykırım bugünlerde Lübnan'a uzandı. İşgal güçleri Lübnan topraklarına karadan girdiğini duyurdu. İsrail Lübnan'a terör saldırıları yaparken bölge ülkelerini kendi ateşine çekmek için her türlü provokasyonu deniyor. Bütün bölgeyi ateşe atmayı amaçlayan Gazze'de 42 bin insanı katleden şimdi de Lübnan'da katliama başlayan İsrail dünyadan yeterli tepkiyi almamaktadır. Gazze büyük bir imha kampına dönüşmüştür.

Ne yaparsa yapsın İsrail er ya da geç durdurulacak. Kendini dev aynasında gören Hitler nasıl durdurulduysa Netanyahu da aynı şekilde durdurulacak.

"İsrail gözünü Türkiye’ye dikecek"

Vadedilmiş topraklar hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin, Filistin ve Lübnan’dan sonra gözünü dikeceği yer bizim vatan topraklarımız olacaktır. Bütün hesap bunu üzerinedir. İsrail saldırganlığı Türkiye’yi de içine almaktadır.

Vatanımız, milletimiz, bağımsızlığımız için bu devlet terörüne elimizdeki her imkanla karşı duracağız. Bedeli ne olursa olsun Türkiye İsrail'in karşısında durmaya devam edecektir.

"İsrail'i uyarıyorum"

İsrail’i çok net bir şekilde uyarıyorum, Lübnan’a kara harekatının sonuçları, geçmişteki işgallerine benzemeyecektir. Lübnanlı kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız.

Çevremizde bir canavar kontrolsüzce büyürken yanı başımızda sınırlar yeniden çizilmeye çalışırken Meclisimiz uzlaşma içinde hem ülkemize hem de coğrafyamıza yol gösterici olacaktır."

TBMM Başkanı Kurtulmuş: İsrail’in hedefindeki ülkelerden biri de Türkiye

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ise "İsrail iyice şirazeden çıktı. İsrail'in hedefindeki ülkelerden biri de Türkiye. Filistin davası artık bütün bölge halklarının ortak davası haline gelmiştir. TBMM olarak bu saldırganlığa karşı her alanda mücadele etmeye kararlıyız. Demokrat, katılımcı, kuşatıcı, özgürlükçü ve güçler ayrımını esas alan yeni bir anayasa ile Türkiye'ye nefes aldırmak mümkün olacaktır." diye konuştu.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli