İYİ Parti, Suriyelilere verilen vatandaşlıkların iptali için dava açtı

2 saat önce
Etiketler Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti Suriyeliler Vatandaşlık hakkı İptal davası
A+ A-

Haber Merkezi - İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, döviz ve gayrimenkul alımı karşılığında verilen vatandaşlıklarla Suriyeli sığınmacılara verilen vatandaşlıkların iptali için Ankara İdare Mahkemesi ve Danıştay’da dava açtı.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, İçişleri Bakanlığı tarafından yetkili makam olarak genel ve olağan yolla Suriye uyruklu yabancılara vatandaşlık verilmesine dair her bir idari işlemin ve vatandaşlıkların iptali için Ankara İdare Mahkemesi’nde; Cumhurbaşkanlığı tarafından yetkili makam olarak istisnai ve olağanüstü yolla Suriye uyruklu yabancılara vatandaşlık verilmesine dair her bir idari işlemin ve vatandaşlıkların iptali için Danıştay 10. Dairesi'nde iptal davası açtıklarını bildirdi.

Suriyeli sığınmacılara verilmiş 238 bin vatandaşlığın tamamının iptali için başvurduklarını ifade eden Dervişoğlu, şunları ifade etti:

“Biz İYİ Parti olarak, Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından kanunlara aykırı olarak Suriyeli sığınmacılara dağıtılmış 238 bin vatandaşlığın tamamının iptali için de hukuki süreç başlatmış bulunuyoruz. Açmış olduğumuz davalar hukuki temelleri itibariyle son derece haklı ve somut delillere dayanmaktadır. İYİ Parti'nin açmış olduğu bu dava neticesinde, hukukun tecelli etmesiyle, 100 binlerce sığınmacı ve yabancıya hükümet tarafından dağıtılmış vatandaşlıkların tamamı iptal edilecektir. Hiç kimse unutmamalıdır ki, Türkiye bir kupon arazi, Türk vatandaşlığı ise eşantiyon değildir. Türkiye'nin bir mülteci kampı haline gelmesine asla izin vermeyeceğiz.

“100 binlerce vatandaşlık iptal edilecek”

Danıştay önünde açıklama yapan Dervişoğlu, "Bugün burada Türk milletinin bugününe ve istikbaline doğrudan tesir eden bir beka sorununu, kamuoyunun dikkatine arz edeceğiz. Bu öyle önemli bir meselesidir ki, beni bu açıklamayı Danıştay'ın önünde yapmaya mecbur etmiştir. Mesele, iktidar eliyle Türkiye'nin demografik bir işgale maruz bırakılmasıdır. Türk milli kimliği ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti, varoluşsal bir tehditle karşı karşıyadır. Sığınmacı ve kaçaklar konusunda bugüne kadar hamaset değil, icraat üretme misyonuyla hareket eden İYİ Parti, Milli Göç Doktrini'ni ortaya koymuş ve Türkiye'de 'planlı geri dönüşü' ortaya koyan tek siyasi parti olmuştur. İYİ Parti dün olduğu gibi bugün de yalnızca Türk milletinin menfaatlerini esas alarak, hukuki zeminde ve somut bir adımla harekete geçmiş bulunmaktadır. İYİ Parti’nin atacağı bu hukuki adımla, AKP tarafından sığınmacı ve yabancılara dağıtılmış olan 100 binlerce vatandaşlık iptal edilecek, bundan böyle ecdadımızın mücadele cehdi ile kazanılmış Türk vatandaşlığı, döviz karşılığında satılamayacaktır" dedi.

"Döviz ve gayrimenkul karşılığında vatandaşlık kanunlara aykırıdır"

Döviz ve gayrimenkul alımı karşılığında verilmiş vatandaşlıkların kanunlara aykırı olduğunu vurgulayan Dervişoğlu, bu yöntemle verilen vatandaşlıkların da iptal edilmesi gerektiğini kaydetti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Arif Güran ve kızı Narin Güran / Foto: AA

Narin Güran’ın babası Arif Güran’dan yeni ‘Nevzat Bahtiyar’ iddiası

Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolmasının ardından ölü bulunan Narin Güran’ın babası Arif Güran, kızını itirafçı Nevzat Bahtiyar’ın öldürdüğünü iddia etti.