Bakan Tunç’tan ‘Narin Güran’ açıklaması: Sürecin sonuna geldik

Haber Merkezi - Türkiye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin Güran cinayeti soruşturması hakkında, “Bu süreç tamamlandığında ve iddianame hazırlandığında kamuoyu da bilgilendirilmiş olacak. Sürecin çok fazla uzayacağını düşünmüyorum. Soruşturma sürecinin sonuna geldik” dedi.

Bakan Tunç A Haber canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

Narin Güran cinayetinde katillerin mutlaka tespit edileceğini ifade eden Bakan Tunç, “İfadeler alınıyor, otopsi raporları tekrar inceleniyor. Bu kapsamda DNA tespitleri ve kriminal inceleme sonuçları var Araçlardan eşyalardan elde edilen bulgular var. Sonradan tespit edilen kamera görüntüleri var. Bu görüntüleri ses ve görüntü bakımından TÜBİTAK'ta inceleniyor. Adli Tıp ve ifade tutanakları ile etkin bir soruşturma yapılıyor. Katillerin bulunmasıyla ilgili başsavcılığımız yoğun bir çalışma sergiliyor. Tabii soruşturma gizli. Narin'in katillerine mutlaka ulaşılacak. Elde edilen bulgular ve ifadeler tüm bunlar bir süreç gerektiriyor. Bu süreç tamamlandığında ve iddianame hazırlandığında kamuoyu da bilgilendirilmiş olacak. Sürecin çok fazla uzayacağını düşünmüyorum. Soruşturma sürecinin sonuna geldik” diye konuştu.

“Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması”

Münevver Karabulut'un vahşice öldürülmesi davasında hüküm giyen ve konulduğu cezaevinde yıllar sonra intihar ettiği açıklanan Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması konusunda da bilgilendirme yapan Bakan Tunç, “Cem Garipoğlu'nun intiharından sonra uzun süre tartışmalar oldu. Mağdur aile bunu gündemde tuttu ve şüphelerinin giderilmesini istedi. Cem Garipoğlu'nun ailesi de dilekçe verdi. Bu kapsamda savcılığımız kabrin açılıp DNA incelemesinin yapılmasına karar verdi. Bununla ilgili süreç devam ediyor” dedi.

“Bizim anayasamızı Meclis yapmadı”

Yeni anayasa tartışmalarına da değinen Bakan Tunç şöyle devam etti:

“TBMM'deyiz biz. Milletin kalbi milli iradenin tecelligahı. Anayasayı Meclis yapmalı. Milletin temsilcilerinin yazdığı bir toplum sözleşmesi olmalı. Bizim anayasamızı Meclis yapmadı, darbeciler yaptı. Biz darbecilerin yazdığı bir anayasayla yolumuza devam ediyoruz. Son 22 yılda çok önemli değişiklikler yapıldı reforma tabii tutuldu ama bu anayasamızı tam demokratik hale getirmedi. Vesayetçi ruhu tamamen ortadan kaldırmış değil. TBMM'de başlatılan bir süreç var. Bu dönemde siyasi partilerimizin uzlaşmaya varması durumunda Türkiye için çok büyük bir kazanç olacak.”