Yeni yasama yılı başlıyor, Paris İklim Anlaşması Meclis’e gönderildi

01-10-2021
Rûdaw
Etiketler Yeni yasama yılı Meclis Paris İklim Anlaşması
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye’de parlamento 5. yasama yılına bugün başlıyor. Meclis 76 günlük aranın ardından saat 14.00'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılış konuşmasıyla çalışmalarına başlayacak.

TBMM Genel Kurulu, saat 14.00'te özel oturumla toplanacak. Genel Kurul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de hazır bulunacak. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise  milletvekili olmaması nedeniyle genel kurulu locasından izleyecek.

Meclis Genel Kurulu’nda ilk konuşmayı Meclis Başkanı Mustafa Şentop yapacak. Daha sonra Genel Kurul’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan davet edilecek. Genel Kurul salonunda İstiklal Marşı okunduktan sonra Erdoğan yasama yılı açılış konuşmasını yapacak.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin daha önce imzaladığı Paris İklim Anlaşması’nı onaylanmak üzere Meclis’e gönderdi.

Bunun yanı sıra AK Parti milletvekilleri, Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni de Meclis Başkanlığı’na sundu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli