Duhoklu iş insanı İstanbul’da Kürtçe konuştuğu için bıçaklanarak öldürüldü

2 saat önce
Rûdaw
Etiketler Duhok İş insanı Cinayet Kürtçe İstanbul Ömer Söznmez Hakim Lokman
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - İstanbul Fatih'te Duhoklu Kürt iş insanı Hakim Lokman, Kürtçe konuştuğu için 10 kişiyi aşkın bir grubun saldırısı sonucu kalbinden bıçaklanarak öldürüldü.

Rûdaw muhabiri Ömer Sönmez'in Hekim Lokman'ın yakınlarından aldığı bilgiye dayanarak saldırının şöyle geliştiğini anlattı.

Hakim Lokman ve yanındaki iki akrabası gece saatlerinde saat 01.00'de otele yerleşiyorlar. Daha sonra dışarı çıkıyorlar. Dışarıda kendi aralarında Kürtçe konuşuyorlar. Bu sırada bir grup Kürtçe konuştukları için Hakim Lokman ve yanındakilere sataşıyor ve hakaret ediyor.

Hakim Lokman da Türkçe bildiği için onlara cevap veriyor ve aralarında kavga çıkıyor. Kavga sırasında Hakim Lokman’ı kalbi başta olmak üzere üç-dört yerinden bıçaklıyorlar.

Bu sırada çevredekiler de müdahale etmiyor. Ambulans da olaydan 15-20 dakika sonra geliyor. Hakim Lokman o sırada hayatını kaybediyor.

Hakim Lokman’ın amcasının oğlu Muhsin Tevfik de olayın nasıl yaşandığını Rûdaw muhabiri Ömer Sönmez'e anlattı:

“Bu olayın netleştirilmesi, sorumluların ortaya çıkarılması lazım. Eğer bu gerçekleşmezse Türkiye'den ayrılmayacağım. Hakim hiçbir sebep olmadan öldürüldü. Kürdistan hükümetinin bu konuda bir açıklama yapması gerekiyor. 1 milyon dolar da sarf etsem kardeşimin intikamını alacağım, bu olayın peşini bırakmayacağım. Kürdistan hükümetinin bu olaya el atması lazım. Kardeşim hiçbir sebep yokken öldürüldü. Britanya'daki akrabaları ile görüntülü olarak Kürtçe konuşuyor. Kürtçe konuşuyorlar. Birden 10 kişi etrafını sarıyor ve dövmeye başlıyorlar. Bıçaklamaya başlıyorlar. Kardeşim ellerinde kalıyor. Otelin önünde oluyor bütün bunlar. Biz daha yeni Dubai'den gelmiştik. Bütün her şey kameralarda mevcut. 10 kişi birden saldırdı, saldırganların tespit edilmesi gerekiyor. Bu kişilerin tespit edilmesi, hükümetin ilgilenmesi lazım. Hakim babamızdı, kardeşimizdi, aile büyüğümüzdü her şeyimizdi. O bizi büyüttü. O bize baktı. Hakim babamdır, kardeşimdir. Hakim’in 7 çocuğu var, beşi kız. Hiçbir neden yokken, sebepsiz yere öldürdüler. O iş insanıydı, araba galerisi vardı.”

İstanbul Valiliği bir heyet görevlendirdi

Öte yandan İstanbul Valiliği cinayeti araştırmak için bir heyet görevlendirdi. Vali Yardımcısı, Emniyet’in Asayiş ve Cinayet Şube Büro Amirliklerinden oluşan heyet Adli Tıp’ta inceleme yapıyor.

Irak İstanbul Başkonsolosluğu’nda görevli diplomat Tahir Resul’un Adli Tıp’a gelip bilgi alması bekleniyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli