Ege Denizi’nde kaybolan Nusaybinli baba ve oğlundan haber alınamıyor

Haber Merkezi - Yunanistan’a geçmeye çalışırken tekneleri batan Nusaybinli Yunus Cansu ve 4 yaşındaki oğlu Hasan Cansu’dan 1 haftadır haber alınamıyor.

7 gün önce Ege Denizi'ndeki Rodos Adası'nın batısında bulunan Herke Adası açıklarında sığınmacıları taşıyan botun battığı kazada kaybolan baba ve oğlundan haber alınmıyor.

25 Ağustos Günü Yunan Sahil Güvenliği, Ege Denizi'ndeki Rodos Adası'nın batısında bulunan Herke Adası açıklarında sığınmacıları taşıyan botun battığı kazada 92 kişinin kurtarıldığını açıklamıştı.

Batan botta bulunan Nusaybinli Berivan Cansu kurtarılarak Yunanistan’a götürülürken eşi Yunus Cansu (35) ve oğlu Hasan Cansu'dan (4) ise haber alınamıyor.

Nusaybin'e bağlı Kertwênê (Duruca) köyünde oturan Cansu ailesi, 7 gündür haber alınmayan baba ve oğlu için yardım çağrısında bulundu.

Yunus Cansu'nun kız kardeşi Canan Cansu, ağabeyi ve yeğeninin hayatından endişe ettiklerini, botun batmasından sonra kendilerinden hiç bir şekilde bilgi alamadıklarını bildirdi.

Sosyal medyada da bugün Yunus Cansu ve oğlunun bulunması için “#yunuscansuveoğlubulunsun” etiketiyle kampanya başlatıldı.