Davutoğlu: En son tercihim CHP listelerinden seçime girmekti

01-08-2023
Etiketler CHP Millet İttifakı Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu
A+ A-

Haber Merkezi - Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, milletvekilliği seçimlerine CHP listelerinden girmenin en son tercihi olduğunu söyledi. Davutoğlu, diğer 3 partiye seçim ittifak teklifinde bulunduğunu belirtti.

Millet İttifakı'nın dağılmasının ardından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Medyascope’tan Ruşen Çakır’a konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e "ittifak" kurma teklifinde de bulunduğunu itiraf eden Davutoğlu, şu şekilde konuştu:

 "En son tercihim seçime CHP listelerinden girmekti. Açık söylüyorum. Ondan önce her şeyi denedim. Üç partiye 'gelin birlikte girelim' dedim. İYİ Parti'ye teklif götürdüm, 'Bu sağ seçmen CHP'ye oy vermez beraber olalım' dedim. Bütün yolları denedim ben" dedi.

Ahmet Davutoğlu, 10 milletvekili ile ölçülemeyecek bir fedakarlık yaptığını da ifade etti.

HDP ve diğer partilerle ittifak olacak mı? 

Çakır’ın seçimlerden sonra HDP başta olmak üzere partilerin yerel seçimler için ittifak kurmak istemediği ve kendi adaylarını çıkaracağı açıklamaları üzerine Davutoğlu şunları söyledi:

“Seçimlerden önce herkes siyaset yapma alanını daraltarak ittifak kurdu, çünkü bu gerekliydi. Şimdi de herkes kendi görüşünü açıklıyor. Fakat seçim geldiği zaman herkes farklı bakar. Tek başına kazanamazsan ittifaklar denkleme girer. Önümüzdeki dönem Türkiye genelinde bir ittifak olacağını düşünmüyorum fakat çok farklı katmanlarda ittifaklar oluşacak.”

Öte yandan Davutoğlu, Kılıçdaroğlu’nun Ümit Özdağ ile imzaladığı gizli protokol meselesini kapattığını ve söylenmesi gerekenleri Kılıçdaroğlu’na söylediğini ifade etti.

"Hakan Fidan doğru seçim"

Dışişleri Bakanı olarak görev yaptığı dönemde Hakan Fidan ile dirsek dirseğe çalıştığını ifade eden Davutoğlu, Fidan’ın dışişleri bakanı olarak atanması doğru olarak karşıladığını anlattı:

“Doğru bir atama olarak gördüm, aradım ve tebrik ettim. Pek çok görüşmede yanımda bulunmuş bir arkadaş. Dış politika geçmişi yeni değil. Son dönemde ister Libya, ister Suriye, ister Ukrayna, isterse Dağlık Karabağ sorununun MİT tarafından yürütüldüğünü herkes biliyor. Hakan bey doğru bir tercih oldu. Fakat Sayın Erdoğan ne kadar rasyonel ve onurlu davranacak? Örneğin Donald Trump’ın geri gelme ihtimali var. Trump’ın müzesinde “Aptal olma” mektubu duruyor. Acaba ne olacak? Umarım Hakan Bey başkanlığında doğru politikalar yürütülür.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli