Ukrayna tahılı taşıyan ilk gemi yola çıktı, son durağı Trablus olacak

01-08-2022
Rûdaw
Etiketler Tahıl Gemi Ukrayna İstanbul
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, Ukrayna ve Rusya ile yapılan tahıl sevkiyatı anlaşması kapsamında ilk geminin Odessa Limanı'ndan bugün hareket ettiğini, geminin yarın İstanbul'da olacağını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, tahıl yüklü ilk geminin saat 08.30’da Odesa Limanı'ndan hareket etmesi konusunda mutabık kalındığı belirtildi.

Mısır yüklü “Razoni” isimli Sierra Leone bayraklı kuru yük gemisi Lübnan'a gidecek.

İstanbul'da 22 Temmuz'da imzalanan Karadeniz tahıl girişimi kapsamında yola çıkan gemi, Lübnan’ın Trablus Limanı'na 26 bin 527 ton mısır taşıyor.

Öte yandan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Sözcüsü Stephane Dujarric, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in, Ukrayna'nın Odessa Limanı'ndan tahıl yüklü ilk ticari geminin ayrılmasını memnuniyetle karşıladığını bildirdi.

Dujarric, ilk geminin hareketinin BM, Ukrayna, Rusya ve Türkiye temsilcilerinin yer aldığı Müşterek Koordinasyon Merkezi'nin kolektif bir başarısı olduğuna işaret ederek, "Merkez kurulduğundan bu yana BM desteğiyle taraflar, girişim ile varılan anlaşmaları uygulamaya koymak için durup dinlenmeden çalışıyor. Genel Sekreter, bu çabalardan memnuniyetini ve Türkiye’nin liderliğinden dolayı minnettar olduğunu dile getirdi” diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli