VİDEO - HDP’li vekil: Fatura ağır!

01-08-2015
Cesim İlhan
Ayhan Bilgen
Ayhan Bilgen
Etiketler Ayhan Bilgen HDP Kars Barış Çatışma
A+ A-

İstanbul (Rûdaw) – Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars milletvekilli Ayhan Bilgen, Türkiye’de çatışmaların yeniden başlamasının, ortaya ağır bir fatura çıkardığını söyledi.

 

Rûdaw’a konuşan Bilgen, operasyonların durdurulması için ciddi adımların atılması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

 

“Son yaşananlar ülkenin önüne ağır bir fatura çıkarmıştır. Bir an önce çatışmanın durması, kalıcı bir barış için ciddi ve yapısal adımların atılması gerekiyor. Elbette kanın durmasını birinci derecede istemek en doğru olanıdır. Ama sadece ‘silahlar sussun’ demek yetmiyor.  Barış için şimdiye kadar ihmal edilmiş, atılmamış adımların atılması gerekiyor.”

 

Türkiye’nin şimdi yaptığının, “90’lı yılların baskı mekanizması” olduğunu belirten Bilgen, “Kürtler’i siyaset dışı bırakmak ve partilerini kapatmakla tehdit etmek çok eski ve karşılığı olmayan bir yöntem” dedi.

 

Bilgen, devletin çözümü ve demokratikleşmeyi erteleyerek, Kürtler’e bedel ödetmek istediğini savundu. 

 

Bilgen, “Türkiye ister kişisel hırs ve iktidar uğruna bir çatışmanın içine çekilmiş olsun, isterse bölgesel küçük hesaplarla bu hamleyi yapmış olsun, sonuç itibariyle Kürt sorununun Türkiye’nin bölgede bir barış içinde çözmesi gereken en acil sorun olduğunu” söyledi.  

 

İktidarın kamuoyunu HDP konusunda yanılttığını ifade eden Bilgen, şunları söyledi:

 

“İktidar tarafından HDP’ye yönelik medyada manipülasyon yapılıyor. Psikolojik harp teknikleri kullanılıyor,  kamuoyu yanıltılıyor. Ben orta vadede uluslararası kamuoyunun da gerçekleri göreceğini, Türkiye toplumunu da iktidar hırsıyla çatışmanın körüklendiğini farkedeceğini düşünüyorum.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli