Dedeoğulları katliamı davası: Katledilen ailenin Rûdaw'a verdiği röportaj dava dosyasına girdi

01-07-2022
Ömer Sönmez
Etiketler Dedeoğulları Konya Katliam
A+ A-

Konya (Rûdaw) - Konya'da Dedeoğulları ailesine 12 Mayıs'ta düzenlenen ırkçı saldırı davasında Yaşar Dedeoğulları'nın Rûdaw'a verdiği röportajın görüntülü ve deşifre edilmiş metni cd halinde, Dedeoğulları ailesinin avukatları tarafından dava dosyasına girmesi için mahkemeye sunuldu.

 Konya’da Dedeoğulları ailesine 12 Mayıs 2021 tarihinde yapılan saldırının duruşması bugün Konya'da görüldü.

Duruşmada tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Dedeoğulları ailesi avukatı Abdurrahman Karabulut, davada tutuksuz yargılanan 7 sanık hakkında tutuklama kararı verilmesini talep etti. Ancak bu talep mahkeme tarafından reddedildi.

12 Mayıs'taki ırkçı saldırısı sonrası Yaşar Dedeoğulları'nın Rûdaw'a verdiği röportajın görüntülü ve deşifre edilmiş metni de cd halinde, Dedeoğulları ailesinin avukatları tarafından dava dosyasına girmesi için mahkemeye sunuldu.

Mahkemeye sunulan röportaj dosyaları  icinde Rûdaw, Mezopotamya Ajansı ve Jinnews ile yapılan röportajlar da yer alıyor.
 
Mahkeme heyeti, Diyarbakır Barosu Kürtçe Dil Komisyonu tarafından Kürtçe'den Türkçe'ye çevrilen Rûdaw röportajı ile diğer yayan kuruluşlarının aile fertleri ile yaptıkları röportajların dosyaya girmesi talebini kabul etti.
 

Bugünkü duruşmada olay yerine intikal eden polis memuru Ali Tunahan Kılıç tanık olarak dinlendi. İddia makamı diğer polis memuru İhlas Boztaş'ın da tanık olarak dinlenmesini talep etti.

Bir sonraki duruşma 16 Eylül 2022 tarihine ertelendi.

Dedeoğulları ailesine yönelik yapılan ırkçı saldırı davasında 2 sanık, Lütfü Keleş ve yeğeni Ali Keleş tutuklu yargılanıyor.

7 sanık ise tutuksuz yargılanıyor.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli