Avrasya anketi: AK Parti yüzde 29.4

01-07-2021
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi - Kamuoyu araştırma şirketi Avrasya’nın Haziran ayı anket sonuçlarına göre AK Parti’nin oyları yüzde 30'un altında seyrediyor.

Aralarında İlhan Kesici, Abdullah Gül, Abdüllatif Şener ve Ekrem İmamoğlu gibi olası adayların bulunduğu Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm adaylar karşısında 3 ile 4 puan arasında oy kaybettiği görülüyor.

Avrasya’nın sahibi Kemal Özkiraz, anket sonuçlarını YouTube kanalı üzerinden paylaştı.

"Bu Pazar seçim olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?" sorusuna verilen yanıtlara göre kararsızlar dağıtılmadan AKP yüzde 25, CHP yüzde 22,9, İYİ Parti yüzde 12,8, HDP yüzde 9,4, MHP yüzde 6,0, DEVA Partisi yüzde 3,8, Gelecek Partisi yüzde 1,7 oy alıyor.

Kararsızlar dağıtıldıktan sonra ise AKP'nin oy oranı yüzde 29,4, CHP'nin oy oranı yüzde 26,9, İYİ Parti'nin oy oranı yüzde 15, HDP'nin oy oranı yüzde 11,1, MHP'nin oy oranı yüzde 7,1, DEVA Partisi'nin oy oranı yüzde 4,5, Gelecek Partisi'nin oy oranı yüzde 2 olarak saptandı.

Kemal Özkiraz tüm partiler arasında İYİ Parti'nin oy oranını istikrarlı şekilde artırdığını da belirterek, "İYİ Parti Avrasya Araştırma'nın bir anketinde ilk kez yüzde 15 çıktı. İlk defa 15'i gördük. İYİ Parti'de yükseliş trendi hız kesmeden devam ediyor" dedi.

“Bu Pazar seçim olsa oy kullanmaya gider misiniz” sorusuna katılımcıların yüzde 76.5’i “evet” diyor.

Ayrıca ankete göre Meral Akşener’i “başarılı” bulanlar kendi seçmenleri arasında yüzde 94’e yakın seyrediyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli