İYİ Parti binasına kurşun sıkan şahsın ifadesi ortaya çıktı

Haber Merkezi - İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na ateş ettiği belirlenen kişi ifadesinde inşaatta güvenlik görevlisi olarak çalıştığını belirterek, "Hırsızları korkutmak için ruhsatlı silahımı çıkararak havaya doğru ateş ettim. Silah sesini duyan şüphelilerin aşağı doğru hızla kaçtıklarını gördüm. Sabah olunca da uyamaya gittim" dedi.

İYİ Parti'nin Zeytinburnu'ndaki İstanbul İl Başkanlığına isabet eden mermiyi sıktığı belirlenen Melikşah E. dün akşam saatlerinde yakalanarak Gayrettepe'de bulunan İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Üzerinden ruhsatlı silahı çıkan Melikşah E.'nin işlemleri Gasp Büro Amirliğinde yapıldı.

Poliste ifade veren Melikşah E.'nin olay saatinde inşaata hırsızlığa gelen ve sayılarını karanlık yüzünden tam göremediği 3-4 kişiyi korkutmak için ateş ettiğini söylediği öğrenildi.

Türkiye basınında yer alan haberlere göre, Melikşah E. ifadesinde şunları söyledi: 

"İftardan sonra silahı belime aldım. Evden arkadaşların yanına gittim, mısır yedik. Ses duyunca sesin olduğu yere gittim. 3 kişi hurda araç malzemelerini almak için havaya ateş ettim. Beni sallamadılar. Arkadaşlar ‘O ses ne?’ deyince 2 defa, 3-4 defa yere doğru ateş açtım. Akşam yattım, sabah kalkıp işe geldim. İnşaat malzemelerini almaya gittim. 12 gibi polisler gelmiş. ‘Kim ateş etti?’ diye sordu. Benim bu işten dolayı kastım yoktur. İYİ Partiye siyasi veya örgütsel bir bağım yok.” 

Serbest bırakıldı

İfadesinin alınmasının ardından Bakırköy Adliyesi'ne sevk edilen Melikşah E. Bakırköy Örgütlü Suçlar ve Terör Suçları Soruşturma Bürosu'nda ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.