6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi davası: Nikah şahidi dinlendi

01-04-2023
Rûdaw
Etiketler 6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi Çocuk istismarı Dava Hiranur Vakfı
A+ A-

Haber Merkezi - Hiranur Vakfı kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı Hatice Kübra Gümüşel’in 6 yaşında evlendirilmesi ve cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin davanın üçüncü duruşması İstanbul’da, 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada dinlenen tanık, Hatice Kübra Gümüşel’in 2011 yılında (13 yaşındayken) nikahının kıyıldığına şahitlik ettiğini söyledi.

Davada, baba Yusuf Ziya Gümüşel ile anne Fatıma Gümüşel’e “zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı” suçundan 22 yıl 6 aya kadar, çocuğun evlenedirildiği 29 yaşındaki mürid Kadir İstekli hakkında ise “zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı” ve “cinsel saldırı” suçlarından 67 yıl 10 ay 15 güne kadar hapis cezası isteniyor.

Davanın üçüncü duruşması dün Kartal’daki İstanbul Anadolu Adliyesi 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

DW Türkçe'den Alican Uludağ'ın haberine göre duruşmada tanık olarak dinlenen T.T. adlı kişi, Hatice Kübra Gümüşel’in 13 yaşında Kadir İstekli ile dini nikâhının kıyıldığını, kendisinin de “şahitlik” yaptığını anlattı.

Hatice Kübra Gümüşel, savcılık ifadesinde 6 yaşındayken babası tarafından Kadir İstekli ile dini nikâh adı altında evlendirildiğini ve yıllar süren bir cinsel istismara maruz kaldığını anlatmıştı. 13 yaşındayken nişan, 14 yaşındayken düğün yapıldığını anlatan H.K.G, buna ilişkin nişan fotoğraflarını dosyaya delil olarak sunmuştu. Hatice Kübra Gümüşel, 17 yaşında ise hamile kalmış ve bir çocuk dünyaya getirmişti.

Kadir İstekli ise savcılık ifadesinde “Eşimin 13 yaşındayken nişan fotoğrafı olarak çektirdiğini iddia ettiği fotoğraf nişan fotoğrafı değildir. Aile içi bir fotoğraftır” diyerek suçlamaları kabul etmemişti.

Duruşma ertelendi

Tanık olarak dinlenen T.T., “2011 yılında dini nikâhları yapıldı. 2012’de düğünleri oldu. Dini nikâhı babası Yusuf Hoca kıydı. Kadir İstekli’nin ailesi hazırdı. Ben de oradaydım ve şahitlik yaptım. Düğünde kızı görmedim. Erkekler ve kadınlar ayrıydı” dedi.

Ancak tanık T.T. iddianamedeki olaylara “akıl dışı” diyerek, bu olayların yaşanmış olduğunu düşünemediğini, mümkün görmediğini öne sürdü.

Tanık olarak dinlenen bir diğer isim Yusuf Ziya Gümüşel’in bacanağı olan N.Y. ise iddiaları medyadan duyduklarını ve bunlara ihtimal vermediğini belirterek, "Yusuf Hoca Kuran'a ve İslam’a kendini adamış bir adamdır. Eşi ve kendisi çocuklarına karşı çok ilgili ve şefkatlidir” dedi.

Duruşma, Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel'in tutukluluk halinin devamına karar verilerek 5 Haziran'a ertelendi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli