Kılıçdaroğlu Emine Şenyaşar’ı hatırlattı: O annenin dramını biliyor muyuz?

Haber Merkezi - Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi ve 2 oğlu öldürülen Emine Şenyaşar’ı hatırlatarak, “Emine Şenyaşar, eşi ve çocukları öldürülen, eşi hastanede kafasına tüp vurularak öldürülen bir anne ve aynı zamanda bir eş. Türkçe bilmiyor, gittim yanına derdini anlatıyor ama arada bir tercüman var, o söylüyor bana. 8 savcı değişti. Savcılar dosyaya dava açmaktan korkuyorlar. Çünkü öldürenler çok güçlü. O zaman sorgulamak gerekiyor. Kendimizi biliyor muyuz acaba? O annenin dramını biliyor muyuz acaba” diye sordu.

“Nezaketi ve efendiliğinden son derece memnunum”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da İstanbul Platformu’nun düzenlediği iftar buluşmasında, Adalet eski Bakanı İsmail Müftüoğlu ile bugün bir araya geldi. Müftüoğlu, burada yaptığı konuşmada, Kılıçdaroğlu’na teşekkür ederek, 17 yıldır siyasi baskılardan uzak durduklarını söyledi. Müftüoğlu, “Ben sadece, daha evvel de Kemal Bey bir sohbetimize katıldı. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Son derece nazik. Bir sefer daha geldiler. Ben onun nezaketi ve efendiliğinden son derece memnun olduğumu ifade ediyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu da konuşmasında şunları söyledi:

Kendimizi bilmek kadar değerli bir şey yoktur. Peki biz gerçekten kendimizi biliyor muyuz? Ülkeyi yönetenler kendilerini biliyorlar mı? Ülkeyi yönetenler acaba gerçekten adalet, hak ve hukuktan yanalar mı? Emine Şenyaşar, eşi ve çocukları öldürülen, eşi hastanede kafasına tüp vurularak öldürülen bir anne ve aynı zamanda bir eş. Türkçe bilmiyor, gittim yanına derdini anlatıyor ama arada bir tercüman var, o söylüyor bana. 8 savcı değişti. Savcılar dosyaya dava açmaktan korkuyorlar. Çünkü öldürenler çok güçlü. O zaman sorgulamak gerekiyor. Kendimizi biliyor muyuz acaba? O annenin dramını biliyor muyuz acaba? Eşinin ve çocuklarının güçlü bir kişi tarafından öldürülmesini ve savcılara siyasi baskı yaparak, dava açılmamasının yolunu seçmesi ne demektir? Kaçımız buna itiraz ettik, kaçımız bu doğru değildir dedik? Gittim, sonunda dava açıldı. Davayı takip ediyoruz. Ne diyor sevgili Peygamberimiz, 'haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.' Ben o annenin kime oy verdiğini hiçbir zaman düşünmedim, aklımın ucundan bile geçirmedim. Ama o anneye yapılan haksızlığı düşünmemiz gerekiyor.

“Sultanın sofrasına oturan alimin fetvası kabul olmaz”

Devlet dediğimiz kurum saydam bir şekilde olmak zorundadır. Çünkü milletin parasını toplar, harcadığı para milletin parasıdır. Milletin parasını milletin çıkarı, memleketin, devletin çıkarı için kullanırsınız. Bireysel çıkar için kullandığınız andan itibaren başka bir dünya olur. Yani sultanın sofrasına oturan alimin fetvası kabul olmaz, bunu bilmek zorundayız. Bunu kabul ettiğimiz zaman kendimizi bilmiş oluruz. O zaman kimiz biz, neyiz biz? Yüce Yaradan’ın bize verdiği en değerli şey akıl, gerçekten aklı doğru yerde kullanabiliyor, aklı sorgulayabiliyor muyuz? Eğer ön yargılardan arınıp hayatı sorgulayabilirsek doğruyu daha rahat yakalayabiliriz.”