Meteoroloji’den fırtına uyarısı: Hızı 80 km

Erbil (Rûdaw) - Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara ve Ege bölgelerinde bugün lodosun fırtınaya dönüşeceğini ve rüzgar hızının yer yer saatte 80 kilometreye ulaşacağını bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi, beklenen fırtınaya ilişkin, “01.04.2023 Cumartesi günü Marmara Bölgesi ve Ege Bölgesi'nde rüzgarın güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli, İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, İzmir ve Manisa çevrelerinde kuvvetli yer yer hamleli fırtına (50-70 km/saat, yüksek kesimlerde 70-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor” denildi.

Zehirlenmelere dikkat!

Fırtınanın yol açabileceği tehlikelere dikkat çeken Meteoroloji Genel Müdürlüğü, “Ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verdi.

Çığ tehlikesi

Öte yandan beklenen yağışlara ilişkin son tahminleri de paylaşan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, şu açıklamalara yer verdi:

“Yağışların, Marmara'nın kuzeyi ile Elazığ, Diyarbakır, Mardin ve Batman çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere Muş'ta kuvvetli, Ağrı, Bitlis, Iğdır'ın yüksekleri, Kars'ın güneyi, Van, Hakkari, Şırnak ve yüksek kesimleri başta olmak üzere Siirt'te yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunuyor.”