Mehmet Şimşek: Kürt sorunu vardır

01-04-2015
Rûdaw
Mehmet Şimşek: Kürt sorunu vardır
Mehmet Şimşek: Kürt sorunu vardır
A+ A-

İstanbul (Rûdaw) – Türkiye Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’de Kürt sorununun olduğunu ve bu yüzden 40 bin insanın hayatını kaybettiğini söyledi.

 

Türk-Arap Ekonomi Forumu’nda konuşan Şimşek, “Türkiye’de Kürt sorunu vardır. Bu sorun yüzünden 40 bin kişi yaşamını yitirmiştir. Bu sorundan dolayı Türkiye ekonomisi son 30 yılda 300 milyar dolar kaybetmiştir” dedi.

 

“Artık milyon dolarlar kaybetmek istemiyoruz” diyen Şimşek, hükümetin “çözümü süreci”ni başarılı bir şekilde yürüttüğünü ve silah bırakma çağrısının yapılmasıyla da önüzümdeki dönemde başarıya ulaşılabileceğini ifade etti.

 

Foruma katılan Arap Ligi Ankara Temsilcisi Muhammed Fatih El Naciri ise Rûdaw’a yaptığı açıklamada Ortadoğu’nun normal olmayan bir süreçten geçtiğini söyledi.

 

Naciri, “Şarm El Şeyh’te Arap ülkelerin liderleri bazı konularda anlaştı. Bunlardan biri de ortak bir Arap ordusunun oluşturulması. Bunun için bir komisyon kurduk. Dış güçlere yaslanarak bu sorunu çözemeyiz. Bölgede din ve ulus farkı gözetilmemeli” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli