Soylu: Edirne üzerinden ülkemizden ayrılan göçmen sayısı 76 bin 358

01-03-2020
Rûdaw
Etiketler Süleyman Soylu Türkiye Edirne
A+ A-

Haber Merkezi - Avrupa'ya geçmek için Edirne'ye gelen binlerce göçmenin Pazarkule Sınır Kapısı önünde ve Yunan güvenlik güçlerinin jiletli tellerle oluşturduğu tampon bölgedeki bekleyişleri devam ediyor. 

Başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin pek çok kentinden Edirne'ye gelen göçmenler, Yunanistan'la kara sınırının olduğu Karaağaç Mahallesi'ndeki Pazarkule Sınır Kapısı'nda yoğunluk oluşturuyor.

Yunan polisi, sınır kapısında toplanan göçmenlere zaman zaman gaz fişekleri ve ses bombalarıyla müdahale ediyor.

Göçmenlerin bir kısmı Meriç Nehri'ni geçmek için sınır köylerine giderken bir bölümü Yunan güvenlik güçlerinin jiletli tellerle oluşturduğu tampon bölgede sınır kapısının açılacağı umuduyla bekliyor. 

Geceyi ormanlık alanda geçiren göçmenler, özellikle bebek ve çocukları naylon çadırlarda korurken bazıları da açık alandaki çimenlerin üzerinde uyudu.

Göçmenler, ormanlık alandan topladıkları ağaç dallarıyla yaktıkları ateşin çevresinde ısınmaya çalıştı.

Göçmenlerin büyük kısmı daha kolay iş bulabileceklerini ve daha iyi yaşam süreceklerini düşündükleri Almanya'ya gitmek istediklerini belirtti.

Rûdaw ekibi sınırdaki gelişmelerin yanı sıra Yunanistan’ın Midilli adasına geçiş yapan mültecilerin durumuna ilişkin gelişmeleri aktaramaya devam ediyor.

“Göçmen sayısı 76 bin 358 ulaştı”

Öte yandan Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saat 09.55 itibarıyla Edirne üzerinden ülkeden ayrılan göçmen sayısının 76 bin 358 olduğunu bildirdi.

Bakan Soylu, Twitter hesabından, Türkiye'den ayrılan göçmen sayılarına ilişkin, "Saat 09.55 itibarıyla Edirne üzerinden ülkemizden ayrılan göçmen sayısı 76 bin 358" bilgisini paylaştı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli