EDİRNE - Rûdaw muhabiri ve kameramanı gözaltına alındı

01-03-2020
Rûdaw
Miltecilerin sınıra yürüyüşünü izleyen Rawin Sterk ve Mehmet Şirin Akgün gözaltına alındı
Miltecilerin sınıra yürüyüşünü izleyen Rawin Sterk ve Mehmet Şirin Akgün gözaltına alındı
Etiketler Suriye İdlib Türkiye Rûdaw Edirne Rawin Sterk
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Edirne Pazarkule’de mültecilerin Bulgaristan’a geçme girişimlerini izleyen Rûdaw muhabiri Rawin Rawin Sterk ve kameramanı Mehmet Şirin Akgün gözlatına alındı.

İdlib’de yaşanan gelişmelerin ardından Türkiye'den Yunanistan ve Avrupa'ya gitmek isteyen göçmenlere engel olmayacağını duyurması üzerine binlerce mülteci sınır kapılarına ve Yunan adalarına yakın sahil bölgelerine akın etti.

Mültecilerin bu göçünü yerinde izleyen İstanbul muhabirimiz Rawin Sterk ve kameramanımız Mehmet Şirin Akgün de Edirne Pazarkule’de gözaltına alındı.

Sterk ve Akgün’ün neden gözaltına alındığına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

RSF’den açıklama: Medyaya karşı çifte standart şeklinde şikayet var

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütü de Twitter hesabından yaptığı açıklamada gazetecilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

RSF’den yapılan açıklamada, “Edirne Pazarkule’de sığınmacıların Bulgaristan’a geçme girişimlerini izleyen Rudaw muhabiri Rawin Sterk ve kameramanı Mehmet Şirin Akgün ile Mezopotamya Ajansı muhabirleri İdris Sayılgan ileNaci Kaya gözaltına alındı. Birçok habercinin çalışması ‘kimlik kontrolü’ ile engelleniyor” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, “RSF Pazarkule’de sığınmacıların Avrupa’ya gitme girişimlerini yansıtmak isteyen bazı gazetecilerden, güvenlik kuvvetlerinin ‘askeri bölgede çekim’ gerekçesiyle medyaya karşı çifte standartlı tutum sergilediğine, yayın çizgilerine göre muamele gösterildiğine dair şikayetler aldı” denildi.

HDP'den açıklama

Halkların Demokratik Partisi (HDP) de tutuklanan gazetecilerin derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.

HDP’den yapılan açıklamada, “Edirne sınır kapısında görev yapan Mezopotamya Haber Ajansı ve Rûdaw muhabirleri gözaltına alındı. İktidar gazetecileri gözaltına alarak İdlib ve mülteci trajedisini görünmez kılacağını sanıyor. Halkın haber alma hakkı  engellenemez, gazeteciler derhal serbest bırakılmalıdır” denildi.

Gazeteci Dursunoğlu gözlatına alındı

Suriye’deki gelişmeleri yakından takip eden Yakın Doğu Haber Genel Yayın Yönetmeni Alptekin Dursunoğlu de, gözaltına alındı.

Alptekin Dursunoğlu, sosyal medya hesabından, "Şu an gözaltına alınıyorum" diye yazdı. 

Sputnik çalışanlarına saldırı

Öte yandan Rusya merkezli haber ajansı Sputnik'in Türkiye servisinde çalışan 3 gazetecinin evlerine, kimliği belirlenemeyen bir grup tarafından saldırı girişiminde bulunuldu.

Sputnik Türkçe'nin haberine göre, Ankara'da, saat 22.30 civarında, Sputnik'in Türkiye servisinde çalışan üç gazetecinin evlerine, 15-20 kişilik gruplar tarafından saldırı girişimi olduğu öne sürüldü. "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atan gruplar, Sputnik'te çalışan gazetecilerin isim ve soy isimlerini söyleyerek, "Şehitlere karşı propaganda yaptın mı?" sorusunu iletti.

Gruplar, Sputnik çalışanı gazetecilerin kapısında bir süre bekledikten sonra, bulundukları noktayı terk etti. Sputnik çalışanları ilgili emniyet birimlerine giderek, gruplardan şikayetçi oldu. Olayla ilgili araştırma sürüyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Rûdaw Grafik

CHP'den Özgür özel ve Esad görüşmesine ilişkin açıklama

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, "Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'in, Suriye Devlet Başkanı Sayın Esad ile görüşeceğini ifade edebiliriz. Ancak bu görüşmenin tarihi, yeri ve zamanı henüz kesinleşmiş, netleşmiş değil" dedi.