Hulusi Akar’dan Başika Üssü'ne saldırı ile ilgili açıklama

Haber Merkezi – Musul’daki Başika Üssü'ne füzeli tacizle ilgili konuşan Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Zaman zaman tacizler oluyor. Mehmetçik misliyle karşılık veriyor" dedi.

Musul’un Başika ilçesi yakınlarında Türk Silah Kuvvetleri'nin konuşlandığı Gedu Askeri Üssü'ne bugün sabah saat 07:30 sıralarında füzeli saldırı yapıldı.

Türkiye’den yetkililer taciz atışlarının üs bölgesine isabet etmediğini bildirdi. Ancak, Rûdaw’a konuşan Zilkan Nahiye Müdürü Muhammed Emin Xerib, 2 füzenin üssünün içerisine isabet ettiğini söyledi.

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti'nin Grup Toplantısı öncesinde Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akar, "Suriye'nin kuzeyinde, Irak'ın kuzeyinde aralıksız ve artan bir şiddet ve tempoda terörü, teröristi yerinde, kaynağında yok etmek amacıyla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” dedi.

Akar, “Mehmetçik o bölgelerde şiddetli soğuk ve derin kar olmasına rağmen artan bir kararlılıkla büyük bir kahramanlık ve fedakarlıkla mücadelesini sürdürüyor. Tabii zaman zaman taciz, saldırılar oluyor, bunlara gerekli karşılık da anında, misliyle veriliyor. Gerekli tedbirler alınıyor" ifadesini kullandı.