DSM Washington Temsilcisi: ABD olmazsa o devletler var

Menbic (Rûdaw) – Demokratik Suriye Meclisi (DSM) Washinton Temsilcisi Sinem Muhammed, başından beri kendilerini Suriye’nin bir parçası olarak gördüklerini belirterek YPG’nin Şam’a çağrısını da “halkı koruma” amacıyla yapıldığını söyledi.

 

Menbic’de yaşanan gelişmeler üzerine kente gelen Sinem Muhammed, Rûdaw muhabiri Viviyan Fetah’ın sorularını yanıtladı.

 

Muhammed, ABD Başkanı Trump’ın Suriye’den çekilme kararına şaşırmadıklarını belirterek, “Bugün olmazsa yazın gideceklerdi. Bunu biliyorduk. Teröre karşı savaşmak ve bizi desteklemek için buradaydılar, terör savaşı da bitmek üzere” dedi.

 

Rûdaw muhabiri Menbic’de topnanan halkın, kente yönelik herhangi bir operasyon düzenlenmemesi için gösteri düzenlediğini söyledi.

 

“Şuan Menbic Askeri Meclisi ve Menbic halkı burada, kimse de bir korku yok” diyen Muhammed, “Dün haberlerde duyduk Suriye ordusunun Menbic’e girdiğini ama geldik gördük ki öyle birşey yok” diye konuştu.

 

YPG’nin Suriye hükümetini Menbic’e davet etmesini değerlendiren Sinem Muhammed, “Biz başından beri kendimizi Suriye’nin bir parçası olarak gördük. Amacımız bu lakın savaşlardan zarar görmemesidir. Suriye halkının da gelip buraları savunması gerekir” ifadelerini kullandı.

 

ABD böyle bir durumdan rahatsız olmaz mı? Şeklindeki soruya Muhammed, “ABD çekilme kararı aldıktan sonra burada karar verme hakkı halka kalıyor. Biz seçeneksiz değiliz. Bölgenin diğer devletleri de burada bu halkla irtibat halinde olmak istiyor” sözleriyle cevap verdi.