Suriye’de depremin ardından kolera salgını: 22 ölü

28-02-2023
Etiketler Maraş depremi Suriye Kolera Salgını
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Suriye'nin kuzeybatısını kontrol eden silahlı grupların yönetimindeki sivil savunma grubu Beyaz Baretliler, Maraş merkezli depremlerin ardından bölgede başlayan kolera salgınında 22 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Beyaz Baretliler, su şebekelerindeki ve altyapı sistemlerindeki ağır hasardan dolayı 568 kolera vakasının tespit edildiğini belirtti.

Kolera, şiddetli ishal ve kusmalarla kendini gösteren, çok bulaşıcı ve öldürücü bir hastalık.

Kolera, 2022’de de Suriye’yi etkisine almıştı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Ekim 2022’de kolera salgınının etkisini gösterdiği Suriye'de 13 binin üzerinde şüpheli vaka bulunduğunu açıklamıştı.

Koleranın en çok Deyrizor, Rakka, Halep ve Haseke bölgelerinde etkili olduğu belirtilen DSÖ açıklamasında, "25 Ağustos'tan 4 Ekim'e kadar toplam 13 bin 59 şüpheli vaka ve 60 can kaybı bildirildi" ifadelerine yer verilmişti.

Maraş merkezli depremlerden sonra büyük bir yıkımın yaşandığı Suriye’de kolera vakalarının tekrar görülmesi endişeleri artırıyor. Birçok bölgeye yeterli yardımın ulaşmaması sağlık koşullarını daha da olumsuz hâle getiriyor ve bu da koleranın yayılmasını tetikliyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli